Tribunalul București a decis joi, 11 iulie, condamnarea elevului de la Colegiul "Ion Creangă”, care a înjunghiat o profesoară în sala de clasă, la 7 ani de detenție într-un centru de minori.

Citește și: VIDEO Atac sângeros în Capitală, în Sectorul 6. Un bărbat a fost înjunghiat în plină stradă, sub privirile terifiate ale martorilor

Hotărârea instanței nu este definitivă, potrivit Hotnews.ro.

Adolescentul, în prezent în vârstă de 17 ani, a fost găsit vinovat pentru trei infracțiuni: tentativă la omor calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și port fără drept de obiecte periculoase.

Incidentul șocant, fără precedent în școlile din România, s-a întâmplat la data de 5 aprilie 2023, atunci când un elev al Colegiului „Ion Creangă” din București a sărit la gâtul profesoarei lui cu un cuțit.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Tânărul avea la acel moment 16 ani și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice

În toamna anului trecut, avocații adolescentului au cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar sau să i se dea voie să părăsească domiciliul pentru a merge din nou la cursuri, după deschiderea școlilor.

Daune morale de 50.000 euro, pe lângă detenția într-un centru de corecție

Pentru că este minor, elevul nu va fi încarcerat într-o închisoare obișnuită, ci într-un centru de detenție destinat condamnaților care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Pe lângă condamnarea de 7 ani, judecătorii l-au obligat să achite 50.000 de euro daune morale profesoarei de japoneză, precum și a cheltuielilor de judecată.

Sentința pronunțată de Tribunalul București nu este definitivă, arată sursa citata. Odată cu pronunțarea ei, instanța a decis menținerea măsurii arestului la domiciliu față de tânăr, măsura urmând a fi verificată periodic, la 60 de zile.

Elevul din București care și-a înjunghiat profesoara de japoneză, condamnat la 7 ani de închisoare

Elevul din București care și-a înjunghiat profesoara de japoneză, condamnat la 7 ani de închisoare

Caz fără precedent în învățământul din România

Cazul a fost fără precedent în învățământul românesc: în timp ce profesoara împărțea foile cu teste pentru elevii de clasa a X-a, când a ajuns la banca lui Y.E., acesta s-a ridicat și din spate a lovit-o cu un cuțit în gât, provocându-i o plagă în regiunea cervicală.

Citeste si: Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se aștepta. Ea a simțit tot timpul că Maxim a fost mult mai iubit sau atașat de Florin.”- kfetele.ro

Citeste si: Maria Constantin, dezvăluiri surprinzătoare despre momentele în care a fost înselată chiar în propria casă: ”Era un bun manipulator”- radioimpuls.ro

Potrivit procurorilor, adolescentul a premeditat fapta, interesându-se înainte de atac ce pedeapsă ar primi dacă ar înjunghia o persoană. 

După ce a fost înjunghiată, profesoara și-a menținut calmul, le-a cerut elevilor să stea liniștiți în bancă. Ulterior, au fost alertate autoritățile. Profesoara a fost transportată la spital, iar atacatorul a fost reținut de polițiști.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si