Rusia nu se mulțumește însă cu acapararea celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, ci transmite mesajul, prin ministrul de Externe Serghei Lavrov, unor posibile referendumuri și în alte regiuni ocupate militar.

Citeste si: Serghei Lavrov, anunț despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Potrivit lui Serghei Lavrov, locuitorii din restul teritoriilor unde are loc "operațiunea militară" vor trebui să își decidă singuri viitorul, transmite agenția rusă de presă RIA Novosti.

Locuitorii din regiunile ocupate ar trebui "să decidă singuri" dacă vor să se unească cu Rusia

„Eliberarea regiunilor Donețk și Lugansk, recunoscute de Federația Rusă ca state independente, este o prioritate necondiționată”, a spus Serghei Lavrov în interviul acordat postului TF1.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Zelenski l-a dat afară pe şeful Serviciului de Securitate din Harkov: “nu a muncit la apărarea oraşului, ci s-a gândit doar la el personal”

În același timp, ministrul rus a declarat, referitor la teritoriile din Ucraina unde are loc operațiunea militară rusă, că „depinde de locuitorii acestor zone să își decidă viitorul”, potrivit Digi24.

„Ei ar trebui să decidă singuri în ce mediu vor continua să existe: în cel creat de președintele Zelenski- interzicând educația rusă, mass-media, cultura, folosirea limbii ruse în viața de zi cu zi-

sau într-un altul în care vor putea să-și crească copiii așa cum vor ei, nu cum vor Zelenski și echipa sa”, a mai spus Lavrov, citat de agenția rusă de știri.

Lavrov: "Nu este vorba de o anexare"

Lavrov a fost întrebat la TF1 dacă vor mai fi și alte bătălii după cea de pe frontul din Donbas. „Prioritatea noastră absolută este eliberarea regiunilor Donețk și Lugansk, care sunt acum recunoscute de Federația Rusă ca state independente”, a răspuns șeful diplomației ruse.

Întrebat dacă asta înseamnă că republicile Donețk și Lugansk vor fi anexate de Rusia, Serghei Lavrov a răspuns: „Aceasta nu este o anexare. Este o operațiune militară solicitată de statele suverane ale Republicii Populare Donețk și ale Republicii Populare Lugansk, în conformitate cu Carta Organizației Națiunilor Unite, care prevede, la articolul 51, dreptul la autoapărare individuală și colectivă. Apărăm oamenii și îi ajutăm să își restabilească integritatea teritorială”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si