Close sidebar
Close sidebar

Elicopterele produse in Romania vor ajunge in intreaga lume. Unul dintre clienti ar putea fi chiar ONU

Elicopterele produse in fabrica de la Ghimbav, realizate de Airbus Helicopters, cel mai mare producator european de elicoptere si unul dintre cei mai mari din lume, vor ajunge in intreaga lume, iar unul dintre primii clienti ar putea fi Organizatia Natiunilor Unite, au declarat oficialii companiei.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Primul elicopter H215 va fi fabricat in Romania in 2017, proiectul fiind in grafic, urmand ca faza de dezvoltare sa se incheie in 2019, cand fabrica va ajunge la capacitatea de 15 elicoptere pe an. Totodata,reprezentantii Airbus Industries au precizat ca uzina din Romania nu reprezinta o simpla extensie a fabricii din Franta, ci va functiona ca uzina separata in cadrul grupului, cu propria clientela.

"Am ales Romania pentru ca am crezut ca este cel mai bun loc sa investim pentru acest produs. Avem o relatie de durata cu Romania in cateva programe si atunci cand am avut de luat o decizie, am vazut ca forta de munca pregatita si know-how-ul erau deja acolo, iar parteneriatul pe care il avem de mult timp cu Eurocopter Romania si cu IAR a reprezentat un mediu excelent pentru a continua sa investim", a declarat vineri jurnalistilor presedintele-director general al Airbus Helicopters, Guillaume Faury, potrivit news.ro.

La dezvoltarea proiectului H215, care are atat o versiune militara, cat si una civila, in Romania participa companiile romanesti IAR, Aerostar, Aeroteh si Turbomecanica.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Intreaga piata mondiala va fi deservita de la Brasov pentru toate elicopterele din gama H215, care avea si o denumire comerciala distincta. Sefii companiei ar putea chiar organiza o competitie in Romania pentru gasirea unei denumiri pentru noul elicopter.

Airbus Helicopters este o companie la care participa Franta, Germania si Spania, insa francezii au cuvantul cel mai greu de spus in cadrul societatii.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI