Elon Musk a cerut SUA să reducă aprovizionarea cu arme către Ucraina, susținând că „nu există nicio șansă posibilă” ca Vladimir Putin să piardă războiul.

Citește și: Reacția șefului NATO, Jens Stoltenberg, la comentariile lui Trump în privința Rusiei. „Îi expune pe soldații americani și europeni la un risc sporit”

Șeful Tesla și SpaceX a făcut aceste afirmații în timpul unei conversații cu senatorul republican Ron Johnson pe platforma de socializare Twitter/X, transmite The Independent.

Senatorii americani se află în plină dezbatere cu privire la proiectul de lege privind finanțarea Ucrainei.

Analiza lor asupra sprijinului SUA pentru Ucraina vine în timp ce Senatul condus de democrați a pregătit luni terenul pentru adoptarea finală a unui pachet de ajutor de 95,34 miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan, pe fondul îndoielilor tot mai mari cu privire la soarta acestui pachet de sprijin.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

UPDATE: Senatul a adoptat marți dimineața pachetul de ajutor de 95,3 miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan, democrații reușind să depășească opoziția tot mai mare din Partidul Republican cu privire la rolul Statelor Unite în străinătate. 

Elon Musk, lăudat de Vladimir Putin

Vladimir Putin l-a lăudat, în interviul său acordat lui Tucker Carlson, pe Elon Musk.

”Cred că Musk nu poate fi oprit – el va face în continuare ceea ce crede că este necesar. Dar trebuie să negociem cumva cu el, trebuie să găsim niște modalități de a-l convinge. Cred că este un om inteligent, adică sunt sigur că este un om inteligent. Ar trebui să convenim cumva cu el", a spus liderul de la Kremlin.

Elon Musk, schimbare de macaz în războiul dintre Rusia și Ucraina?

La doar câteva ore de la interviu, soldații ruși au fost văzuți cu terminale Starlink, transmite Timpul.md. Aceste terminale au apărut în magazinele online rusești de vânzare către armată.

În paralel, calitatea internetului pentru armata ucraineană de pe linia frontului s-a deteriorat brusc.

SpaceX a declarat că nu vinde Starlink Rusiei, dar terminalele ar putea proveni din țări terțe.

Apar întrebări legate de dacă compania lui Musk este pregătită să dezactiveze aceste terminale. În plus, rapoartele mass-media sugerează dovezi ale utilizării acestor terminale de către armata rusă, scrie presa internațională.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Donald Trump Jr. spune că e "îngrozit" de interviul dat de Vladimir Putin lui Tucker Carlson

Armata rusă folosește din ce în ce mai mult terminalele Starlink în Ucraina ocupată, provocând probleme de stabilitate a comunicațiilor.

Ce a declarat Elon Musk în discuția cu senatorii SUA

Elon Musk a confirmat îngrijorările unor congresmeni americani: un război de uzură nu are niciun sens în Ucraina, doar duce la pierderi de vieți și Putin nu poate fi învins.

„Companiile mele au făcut probabil mai mult decât oricine pentru a submina Rusia. Starlink a ajutat în mare măsură Ucraina.
Preocuparea mea este exact ceea ce ați precizat. Dacă ai un război prelungit de uzură, în fiecare zi care trece, pierzi mai mulți ucraineni.
Nici măcar nu mai sunt tineri ucraineni, pentru că au rămas fără tineri. Liniile frontului nu se mișcă. Deci, în fiecare zi, oameni mor".

Elon Musk se teme că succesorul lui Putin va fi și mai rău

"După cum ați spus, Putin nu are cum să piardă. Dacă dă înapoi, va fi asasinat. Și pentru cei care doresc schimbarea regimului în Rusia, ar trebui să se gândească mai bine: cine este persoana care l-ar putea elimina pe Putin? Este probabil ca acea persoană să fie un pacifist? Probabil ca nu. Probabil că va fi chiar mai hardcore decât Putin”, a mai spus Elon Musk.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si