“Vreau sa calatorim pe Marte, sa devina realizabil acest lucru”, a spus Musk la Conferinta Aerospatiala din Guadalajara, din Mexic.

Totodata, acesta a avertizat ca aceasta calatorie este una foarte periculoase, iar cei care vor merge in prima misiune „trebuie sa fie pregatiti sa moara”, relateaza Daily Mail.

„Cred ca prima calatorie spre Marte va fi foarte periculoasa.

Rata fatalitatii este una extrem de mare. Sunteti pregatiti sa muriti? Daca da, atunci sunteti cei mai buni candidati pentru asta”, a declarat Musk.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

“Alternativa noastra este sa devenim o civilizatie care foloseste transportul spatial, o specie multiplanetara, pentru ca nu putem locui pe Pamant pentru totdeauna, fiindca la un moment dat vom fi in pericol de extinctie”, a mai spus el.

Musk a dezvaluit cum poate atinge acest obiectiv. El a programat o lansare in mai multe etape si un sistem de transport, inclusiv un propulsor reutilizabil, care ar putea transporta, pentru inceput, pana la 100 de pasageri.

Proiectul ar costa 10 miliarde de dolari de persoana, spune acesta.

NASA l-a felicitat pe Musk pentru idee si a anuntat ca au facut progrese majore in legatura cu explorarea planetei Marte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si