A doua zi după Halloween, Elon Musk a concediat întregul consiliu de administrație al Twitter și a devenit singurul manager al gigantului social media, anunță presa internațională.

Citeste si: Cele mai tari glume românești făcute pe seama venirii lui Elon Musk în România: „Să-l întrebăm pe Elon Musk ce e mai greu, să trimită o rachetă pe Marte sau să nu rămână blocat pe Valea Prahovei?!”

Decizia vine la doar o săptămână după ce a finalizat preluarea de 44 de miliarde de dolari a colosului Twitter.

Mișcarea neașteptată l-a făcut pe CEO-ul Tesla și SpaceX să rămână unicul director al Twitter, potrivit agenției Anadolu.

„Acest lucru este doar temporar”, a scris Musk pe Twitter după ce a eliminat conducerea de vârf a companiei.

Pe cine a concediat Elon Musk

Printre cei concediați din board-ul Twitter se numărat directorul executiv Parag Agrawal, directorul financiar Ned Segal și fostul președinte Bret Taylor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, s-a oferit, de asemenea, să răscumpere toate obligațiunile restante ale Twitter, potrivit unui dosar al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA.

Citeste si: Cât a costat mâncarea consumată de miliardarul Peter Thiel la un restaurant din centrul Brașovului

Într-un dosar separat la SEC, prințul saudit Alwaleed bin Talal devenise al doilea cel mai mare acționar al Twitter, conform unei informații publicate senatorului american Chris Murphy din statul Connecticut.

Un prinț saudit, al doilea mare acționar al Twitter

„Astăzi solicit Comitetului pentru Investiții Străine – care analizează achizițiile de afaceri din SUA de către cumpărători străini – să efectueze o investigație asupra implicațiilor privind securitatea națională ale achiziției de către Arabia Saudită a Twitter”, a scris Murphy pe Twitter.

„Ar trebui să fim îngrijorați de faptul că saudiții, care au un interes clar în reprimarea discursului politic și în influența politicii americane, sunt acum al doilea cel mai mare proprietar al unei platforme importante de socializare”, a explicat Murphy.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Există o problemă clară de securitate națională în joc și autoritățile ar trebui să facă o revizuire”, a mai spus el.

Elon Musk, așteptat să facă reduceri de personal la Twitter

Preluarea Twitter de către Musk a declanșat o furtună de dezbateri cu privire la libertatea de exprimare online, Musk însuși criticând anterior politicile de moderare ale Twitter și acuzând platforma că este părtinitoare față de opiniile de stânga.

Elon Musk nu a detaliat încă planurile exacte pentru viziunea sa despre Twitter, dar se așteaptă că va ușura regulile de moderare și va reduce personalul companiei.

De asemenea, se crede că Musk ia în calcul ideea de a cere utilizatorilor să plătească pentru marca de „cec albastru”, care este folosită pentru a verifica relatările proeminente ale celebrităților, politicienilor, liderilor de afaceri și jurnaliştilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si