Fiica antrenorului de volei Dragan Kobiljski, tehnicianul echipei din Zalău, care a fost împușcată mortal pe 3 mai, când Kosta Kecmanović a început să tragă în colegi la școala „Vladislav Ribnikar” din Belgrad, a fost înmormântată sâmbătă, 6 mai, la Cimitirul Central din capitala Serbiei, relatează cotidianul sârb Blic.

Părinții și colegii Emei, împietriți de durere la înmormântarea fetei

Episcopul Ilarion a rostit elogiul la înmormântare și a ținut un discurs în care a spus despre curajul fetei de 14 ani care nu a vrut decât să-și apere colegii de clasă. ”Îmi este extrem de greu să vorbesc astăzi. Din acest chin și durere, ne rugăm Domnului să dea putere părinților, să trăiască în continuare pentru Ema. Ea este un soldat și un erou al lui Hristos și nu întâmplător cad cei mai buni, ca să putem continua să trăim datorită sacrificiului lor. De asemenea, ar trebui să ne rugăm pentru băiat și pentru sufletul lui nefericit”, a spus Episcopul în timpul funeraliilor.

Episcopul Ilarion a rostit elogiul la înmormântare și a ținut un discurs în care a spus despre curajul fetei de 14 ani

Episcopul Ilarion a rostit elogiul la înmormântare și a ținut un discurs în care a spus despre curajul fetei de 14 ani

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Trei adolescenți au fost arestați pentru deținerea de arme de foc și amenințări cu moartea, în Serbia. Totul se întâmplă la câteva zile de la cele două masacre din școli

”Ea a stat în calea răului care era în acel băiat nefericit și a spus: De ce faci asta? Oprește-te! Și a câștigat timp ca niște copii să fie salvați. Când ne vom întâlni în lumea cealaltă, îți vom mulțumi că ne-ai apărat și ne-ai protejat”, a mai adăugat preotul, conform presei sârbe.

Dragan Kobiljski a ținut în mână tot timpul un ursuleț de pluș pe care Ema îl adora, iar colegii de clasă care au supraviețuit atacului și-au luat adio aducându-i omagiu câte o floare albă, conform Libertatea.

Băiatul ucigaș, Kosta Kecmanović,13 ani, a intrat în școală miercuri, 3 mai, în jurul orei 8:40, cu două arme și a început să tragă. L-a ucis pe paznicul școlii, Dragan Vlahović, și apoi opt copii, șapte fete și un băiat, și a rănit șase elevi și un profesor. În urma tragicului eveniment, președintele Serbiei a decretat 3 zile de doliu național și vrea ca răspunderea penală să scadă de la 14 la 12 ani.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

”Este una dintre cele mai negre zile din istoria Serbiei. În acest moment, băiatul se află într-un loc special și va fi plasat într-un departament special al unei clinici de psihiatrie”,   a declarat Aleksandar Vučić, preşedintele Serbiei. Conform legii din Serbia privind infractorii minori și protecția penală a minorilor, copiii sub 14 ani nu pot fi trași la răspundere penală. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si