Primarul din Cluj-Napoca s-a născut pe 6 septembrie 1966 în localitatea Răchitele din judeţul Cluj, iar din CV-ul lui Emil BOC lipsește școală și liceul pe care le-a absolvit.

Emil Boc este absolvent a două facultăți

În anul 1991 termină cursurile Facultății de Istorie și Filozofie, iar 4 ani mai târziu, în 1995 termină și a două facultate fiind  licențiat în drept.

Un an mai târziu este înscris că avocat în Baroul Cluj. 

Acesta nu s-a mulțumit cu două facultăți și funcția de avocat, așa că a plecat să studieze în străinătate. În 1992 aplică pentru o bursă la Universitatea din Nottingham, Anglia, în domeniul ştiinţelor socio-psihologice. Doi an mai târziu aplică pentru o bursă la Universitatea din Pittsburgh, S.U.A., în domeniul știintelor politice. În anii următori studiază la Universite Libre de Bruxelles, University of Virginia, Charlottesville, S.U.A. sau Michigan State University. Din anul 2000 este doctor în știinte politice. 

Emil Boc
Emil Boc[Sursa foto: dw.com]

Engleza și franceza sunt cele două limbi vorbite de fostul premier, potrivt CV-ului. 

Citeste si: Dan Barna CV: Ce studii are vicepremierul?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Emil Boc are de asemenea o carieră universitară, ocupând funcţia de conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică şi la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Începe carieră politică în 2008, atunci când este ales deputat

După terminarea studiilor, Emil Boc începe drumul unei cariere de succes. Activitatea politică o începe în anul 2000 atunci când este ales deputat în parlamentul României.

În anii următori ocupă mai multe funcții printre care preşedinte executiv al Partidului Democrat, vicepreşedinte al Comisiei de Revizuire a Constituţiei, vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. 

Primar la Cluj din 2004

Din anul 2004 este ales în funcția de primar al orașului Cluj-Napoca.

Apogeul carierei: a fost desemnat premier 

Apogeul carierei vine în 22 decembrie 2008, atunci când este numit în funcția de premier. După 4 ani, în 6 februarie 2012, din cauza protestelor care aveau loc în România, Emil Boc a prezentat demisia guvernului. 

De atunci și până în prezent ocupă funcția de primar al orașului Cluj-Napoca, fiind candidatul favorit la fiecare alegeri. 

În ultima vreme, Emil Boc s-a remarcat prin munca de modernizarea continuă a orașului pe care îl conduce. 

Citeste si: Clotilde Armand CV: Ce studii are primarul sectorului 1?

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si