Close sidebar
Close sidebar

Revelația tenisului feminin, Emma Răducanu, calificată în finala US Open

Emma Răducanu, tenismena de 18 ani cu origini românești, care reprezintă Marea Britanie în tenisul mondial, s-a calificat în mod spectaculos în finala marelui turneu US Open 2021. 

Razvan Ilie,

Emma Răducanu va întâlni în finala US Open o altă outsideră, canadianca Leylah Fernandez, locul 73 WTA. [Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Britanica Emma Răducanu se afla abia pe locul 150 WTA înaintea turneului american, dar a reușit să se califice ușor în finala US Open 2021 după o victorie categorică în fața grecoaicei Maria Sakkari (nr. 18 WTA), în două seturi, 6-1, 6-4 și la capătul unui meci de numai o oră și 25 de minute.

Citeste si: Simona Halep a părăsit turneul US Open

Performanță istorică pentru Emma Răducanu

Emma Răducanu, revelația tenisului mondial, cu tată român și mamă chinezoaică, este prima jucătoare venită din calificări care ajunge în finala turneului american de Mare Șlem.

La fel de spectaculos este că Emma Răducanu nu a pierdut nici măcar un singur set la US Open, deși a jucat 9 partide până acum: trei în calificări și șase pe tabloul principal.

Citeste si: Care este valoarea totală a premiilor la US Open 2021. Câștigătorii vor primi 2,5 milioane de dolari

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Emma Răducanu va întâlni în finala US Open o altă outsideră, canadianca Leylah Fernandez, locul 73 WTA.

Leylah Fernandez s-a calificat în finala US Open 2021 învingând-o pe Aryna Sabalenka din Belarus, cap de serie numărul 2 și nr. 2 mondial, la capătul unui meci de două ore și 20 de minute, încheiat după set decisiv, cu scorul de 7-6 (3), 4-6, 6-4.

Emma Răducanu s-a născut în Canada, din tată român și mamă chinezoaică. Când avea doar doi ani, familia acesteia s-a mutat din Toronto în UK, acolo unde Emma a primit cetățenie britanică și a făcut primii pași în tenis. [Sursa foto: Twitter]
 

Tatăl tenismenei, extrem de implicat în viața sportivă a Emmei Răducanu 

Extrem de implicat în deciziile jucătoarei e chiar tatăl său, Ion Răducanu. Potrivit Daily Mail, el este cel care ia deciziile pe termen lung în ceea ce o privește pe fiica sa, așa cum se va întâmpla și în cazul antrenorul ei full-time.

Răducanu are o diplomă în inginerie civilă și tot el a fost cel care a ghidat-o pe Emma spre tenis. „Nu am avut tenisul în minte”, spunea ea pentru Daily Mail în 2018. „Părinții mei luau lecții într-un parc din zonă și m-au târât și pe mine în treaba asta. Chiar nu mi-a plăcut tenisul la început. Tatăl meu mă cam forța să joc, dar am început să concurez și am simțit că am acel spirit competitiv în mine și că îmi place să lupt”, a povestit Emma Răducanu, potrivit GSP.ro.

Citeste si: Lacrimi în lumea sportului. Un celebru fotbalist a murit după 39 de ani de comă

Emma Răducanu: Vin de mai multe ori pe an la București

La ediția din acest an de la Wimbledon, Emma Răducanu a fost intervievată de Gazeta Sporturilor. Britanica a vorbit atunci despre legăturile ei cu România.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a.- pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus Emma Răducanu pentru Gazeta Sporturilor.

Simona Halep: O nouă generație vine din urmă

După eliminarea în optimile US Open, Simona Halep a avut cuvinte de laudă la adresa tenismenelor din noul val:

„Emma Răducanu a ajuns la Wimbledon anul acesta în turul 4. A arătat un tenis plăcut și bun. Fernandez mi se pare o jucătoare completă și foarte rapidă. O nouă generație vine din urmă, mă bucur pentru ele”, spunea Simona Halep, în urmă cu câteva zile, potrivit Digi Sport.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI