Preşedintele francez Emmanuel Macron va efectua, marţi, o vizită în Israel. Anunțul a fost confirmat, duminică, Palatul Elysée. Anterior, premierul israelian Benjamin Netanyahu vorbise despre vizita președintelui francez.

Confirmare oficială: Emmanuel Macron merge în Israel

Emmanuel Macron a avut, vineri, o discuție prin telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Președintele francez a subliniat că Franța sprijină Israelul în urma atacului Hamas din 7 octombrie.

De asemenea, a solicitat protecție pentru civilii din Gaza.

Marți, președintele francez va merge în Israel pentru a discuta despre situația din regiune.

Citește și: Ce este un kibbutz din Israel. Cum trăiesc oamenii în această comunitate. Românul răpit de Hamas locuia într-un kibbutz

Emmanuel Macron merge în Israel

Emmanuel Macron merge în Israel

[Sursa foto: elysee.fr]

30 de francezi, uciși în urma atacurilor Hamas

În urma atacurilor Hamas, 30 de cetățeni francezi au fost uciși. Ei s-au numărat printre cele 1400 de persoane ucise în atacurile Hamas din mai multe localități din Israel.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Momentan, mai sunt alți şapte cetăţeni francezi care sunt de negăsit. Conform informațiilor de ultimă oră, s-ar număra printre ostaticii grupării palestiniene.

Macron a discutat vineri cu rudele ostaticilor francezi

Macron a organizat, vineri, o videoconferinţă cu familiile ostaticilor francezi luaţi de Hamas, după atacul din 7 octombrie. Mesajul președintelui a fost clar și a vorbit despre ”deplina (sa) mobilizare” în vederea eliberării acestora.

”Şeful statului i-a asigurat de deplina sa mobilizare şi de cea a tuturor serviciilor statului în obţinerea eliberării lor. Se va face totul pentru ca ei să revină în Franţa teferi”, rezumă într-un comunicat Palatul Élysée.

Citește și: Ziua 17 război Israel-Hamas: Primele ciocniri în interiorul Fâșiei Gaza între israelieni și Hamas. Unde se ascund teroriștii și ce strategie au

Joe Biden, vizită în Israel

Joe Biden, vizită în Israel

Joe Biden a fost săptămâna trecută în Israel

Și alți înalți oficiali au vizitat, în ultima săptămână, Israelul. Joe Biden a avertizat Israelul, în timpul vizitei sale, să nu facă aceleaşi greşeli pe care le-au făcut SUA după 11 septembrie 2001.

"SUA susţin fără echivoc protecţia vieţii civile în timpul conflictului", a spus Joe Biden într-o conferinţă de presă susţinută la Tel Aviv.

Joe Biden a vorbit despre controversata explozie de la spitalul din Gaza. El a reafirmat că ar fi fost cauzată de o rachetă rătăcită a grupărilor militante palestiniene. "Am fost indignat şi întristat de enorma pierdere de vieţi omeneşti de ieri de la spitalul din Gaza", a declarat Biden.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si