„Cred că o călătorie în Rusia astăzi necesită condiţii prealabile, adică gesturi din partea preşedintelui Putin. Nu voi merge acolo pur şi simplu”, a mărturisit preşedintele francez Emmanuel Macron pentru postul TF1 în timpul vizitei sale oficiale de joi, 16 iunie, la Kiev.

Ce va discuta Macron cu Putin dacă va ajunge la Moscova

Liederull francez a declarat că va discuta cu președintele rus Vladimir Putin în privința problemelor umanitare, dar ți despre protecţia prizonierilor şi securitatea alimentară, în încercarea de a găsi împreună o soluţie.

„Nu voi exclude nimic, dar o voi face mereu în mod transparent faţă de preşedintele ucrainean şi ori de câte ori are sens”.

Chestionat de jurnaliști dacă este de părere că Ucraina ar trebui să facă concesii teritoriale Rusiei, liderul francez a afirmat că este la latitudinea conducerii Kievului să decidă acest lucru.

Citeste si: Reacția dură a rușilor după vizitele oficialilor europeni în capitala Ucrainei: „Mâncătorii de broaște, lebăr și spaghete adoră să viziteze Kievul. Fără folos”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Cred că astăzi este de datoria noastră să fim de partea valorilor noastre, a dreptului internaţional şi, prin urmare, a Ucrainei”.

Președintele francez a mai adăugat că este nevoie de ajutor pentru a permite Ucrainei să persevereze.

„Dar nu este sarcina noastră să decidem în locul ucrainenilor asupra condiţiilor pentru încheierea acestui război”. La un moment dat, trebuie să existe fie o victorie militară, fie negocieri, a precizat Emmanuel Macron, menționând că orice hotărâre referitoare la teritorii şi posibile concesii ar trebui luate de conducerea ucraineană.

Citeste si: Viața civililor care au rămas în Mariupol s-a schimbat radical după ce a fost cucerit de ruși. "E mai rău decât în iad"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si