Femeia de 45 de ani nu era la primul examen de condus, însă copleșită de emoții a avut un comportament ciudat, atunci când polițistul a urcat în mașină. La scurt timp a intrat în stop cardio-respirator.

Citește și: VIDEO- Noi imagini cu tânărul torturat de polițistul local din Arad. Cum s-a ajuns la tragedie

Virgil Rotar, instructor auto: „Se temea de examen, a dat de mai multe examene, își dorea foarte mult permisul, avea și ceva probleme de sănătate, dar era sub tratament și cred că asta

o declanșat, a fost cauza care a dus la infarct.”

Din examinator, polițistul Ionuț Podar a devenit înger salvator.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ionuț Podar, polițist examinator: „La început doamna părea emotivă. Am încercat să o liniștesc puțin, am pornit, după 4 minute, fiind pe o stradă cu sens unic, unde oricum ne deplasam încet, am observat că doamna și-a lăsat capul în piept. Am întrebat-o: doamnă sunteți ok? Nu a răspuns. Am repetat: doamnă sunteți ok? Nu a spus nimic și mi-am dat seama că e ceva grav.”

Fără să stea pe gânduri, polițistul a pus avariile și a întins-o pe femeie pe asfalt să o resusciteze.

Ionuț Podar, polițist examinator: „Am oprit participanții la trafic, unuia dintre participanții i-am spus să sune rapid la 112. Am continuat manevrele de urgență, a ajuns și instructorul cu soțul femeii și spunându-mi că este cadru medical am spus să continuă el manevrele de resuscitare.

Eu am stat lângă el să îl încurajez.”

Femeia se află în afara oricărui pericol

Femeia a fost stabilizată la fața locului și transportată la spital. Este în continuare internată și starea ei s-a îmbunătățit. Diferența dintre viață și moarte a făcut-o prezența de spirit a polițistului.

Dr. Bianca Iancu, medic SMURD: „În primul rând, persoana este inconștientă și nu respira. În momentul acela ar trebui să începem compresiune toracice în timp ce sunăm la 112 să spunem ce se întâmplă. E foarte important pentru că astfel se câștigă timp și șansele ca persoana respectivă să-și revină și prognosticul neurologic va fi mai ok.”

Din păcate, statisticile arată că 8 din 10 români nu știu să acorde primul ajutor.

<\/scr"+"ipt>");


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si