Femeia de 45 de ani nu era la primul examen de condus, însă copleșită de emoții a avut un comportament ciudat, atunci când polițistul a urcat în mașină. La scurt timp a intrat în stop cardio-respirator.
Citește și: VIDEO- Noi imagini cu tânărul torturat de polițistul local din Arad. Cum s-a ajuns la tragedie
Virgil Rotar, instructor auto: „Se temea de examen, a dat de mai multe examene, își dorea foarte mult permisul, avea și ceva probleme de sănătate, dar era sub tratament și cred că asta
o declanșat, a fost cauza care a dus la infarct.”
Din examinator, polițistul Ionuț Podar a devenit înger salvator.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Ionuț Podar, polițist examinator: „La început doamna părea emotivă. Am încercat să o liniștesc puțin, am pornit, după 4 minute, fiind pe o stradă cu sens unic, unde oricum ne deplasam încet, am observat că doamna și-a lăsat capul în piept. Am întrebat-o: doamnă sunteți ok? Nu a răspuns. Am repetat: doamnă sunteți ok? Nu a spus nimic și mi-am dat seama că e ceva grav.”
Fără să stea pe gânduri, polițistul a pus avariile și a întins-o pe femeie pe asfalt să o resusciteze.
Ionuț Podar, polițist examinator: „Am oprit participanții la trafic, unuia dintre participanții i-am spus să sune rapid la 112. Am continuat manevrele de urgență, a ajuns și instructorul cu soțul femeii și spunându-mi că este cadru medical am spus să continuă el manevrele de resuscitare.
Eu am stat lângă el să îl încurajez.”
Femeia se află în afara oricărui pericol
Femeia a fost stabilizată la fața locului și transportată la spital. Este în continuare internată și starea ei s-a îmbunătățit. Diferența dintre viață și moarte a făcut-o prezența de spirit a polițistului.
Dr. Bianca Iancu, medic SMURD: „În primul rând, persoana este inconștientă și nu respira.
În momentul acela ar trebui să începem compresiune toracice în timp ce sunăm la 112 să spunem ce se întâmplă. E foarte important pentru că astfel se câștigă timp și șansele ca persoana respectivă să-și revină și prognosticul neurologic va fi mai ok.”
Din păcate, statisticile arată că 8 din 10 români nu știu să acorde primul ajutor.
<\/scr"+"ipt>");