În sunetul fanfarei, urmăriți de pe țărm de părinți emoționați, cei 80 de studenți s-au îmbrăcat le bordul navei „Mircea”, pentru o experiență unică. Sub atenta supraveghere a superiorilor, tinerii și-au asumat condițiile austere pe care le vor experimenta timp de 30 de zile.

Mircea Târhoacă, comandantul navei-școală Mircea: „Nu este una ușoară, dar este cu siguranță barometrul responsabilității, al seriozității și al performanței.”

În ultimii ani, fetele au început să vină în număr din ce în ce mai mare la Academia Navală din Constanța, iar într-un curs de pregătire precum cel în care tocmai au pornit, responsabilitățile sunt împărțite egal între băieți și fete.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mircea Târhoacă, comandantul navei-școală Mirce: „Avem în rândul echipajului și fete care vor face față provocărilor de a urca în arborate. Deja au o săptămână de când s-au acomodat, sperăm că până ajungem în Turcia să întindem pentru prima dată velele în acest marș.”

Vor învăța tainele marinăriei și vor acosta în porturi din Grecia, Italia și Turcia

Din cei 80 de cadeți care s-au îmbarcat la bordul navei, 12 sunt studenți străini.

Timp de o lună, întregul echipaje va străbate două mări și se va opri în trei țări diferite. Este un voiaj de instruire și perfecționare, a cărui navigare a început cu o slujbă de binecuvântare.

În timp ce la bordul navei entuziasmul și nerăbdarea erau la cote maxime, pe țărm, părinții abia își stăpâneau lacrimile de emoție.

„(n.r. Mă simt) emoționată, fericiți, dar emoționați...o lună de zile.

”, transmite un părinte.

Prima escală a navei va fi în Atena, urmată de porturi din Italia și Turcia. Echipajul va reveni la țărmul românesc abia la sfârșitul lunii iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si