Posibilitatea ca medicul Burnei sa revina la spitalul Marie Curie i-a revoltat pe unii pacienti, dar si pe medici care spun ca nu vor sa lucreze nici macar o zi sub coordonarea chirurgului ortoped.

Revolta medicilor vine dupa ce

magistratii Tribunalului Bucuresti i-au permis medicului Burnei sa profeseze din nou.

Profesorul a fost obligat sa stea departe de sala de operatii opt luni, fiind acuzat de luare de mita. Mai mult, este suspect si intr-un dosar penal care investigheaza mai multe cazuri de malpraxis.

Anchetatorii au sustinut ca, in perioada 26 octombrie – 24 noiembrie 2016, medicul ar fi luat de 15 ori mita de la parintii unor copii internati la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat, sumele primite fiind intre 50 de lei si 1.350 de euro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Copiii care ajung in sectia de Ortopedie de la Marie Curie sunt salvati de patru medici titulari si 20 de rezidenti. Cu totii resping ideea unei colaborari cu cel care i-a indrumat in anii trecuti.

In urma cu o zi, Gheorghe Burnei a fost din nou la Politie, dar a refuzat stea de vorba cu jurnalistii.

Comisia de Ortopedie are acum o noua conducere, care respinge orice fel de inovatie, fara studii riguroase in spate.

Daca joi ar primi un raspuns pozitiv de la Curtea de Apel, decizia ar fi valabila pana pe 21 septembrie, cand profesorul Gheorghe Burnei va implini varsta de pensionare.

La sfarsitul anului trecut, seful sectiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost plasat in arest la domiciliu.

Scandalul a aparut in urma unui articol aparut pe Casa Jurnalistului, in care doctorul este acuzat de parintii unei fete de 19 ani ca ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor, atunci cand era doar o fetita. De atunci fata a facut deja 11 operatii si tot nu se mai poate deplasa. Totodata, cel supranumit "ingerul copiilor" este acuzat si ca ar fi luat spaga.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si