Close sidebar
Close sidebar

Emotionant! Cativa turisti chinezi au inceput sa planga dupa ce au vizitat casa lui Ion Creanga!

Ana de an, mii de turist trec pragul casei din Humulesti, unde a trait marele povestitor roman Ion Creanga.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

In timpul vacantei de vara, casa lui Ion Creanga primeste sute de vizitatori pe zi. Vin si romanii plecati prin toate colturile lumii cu prietenii lor de acolo, dar si turisti straini adusi de agentiile de turism. Cu totii vin cu translatori care au mereu de furca in a traduce din povestile ghidului. Cum traduci „smantanitul oalelor' sau povestea lui Mos Chiorpec Ciubotarul care „muia felestiocul in strachina cu dohot' si-i tragea micutului Creanga „un pui de rabuiala ca aceea pe la bot'.  Ghidul Mihai Cucolea spune scurt: „Traduce daca e bine pregatit' si cu asta basta.

Dar dintre toti turistii straini, lui Mihai Cucolea i-a ramas in minte delegatia de chinezi care a ramas asa impresionata de casuta veche. „Am avut din China care au iesit pur si simplu plangand de aici si i-am intrebat: „s-a intamplat ceva?' „Vrem si noi sa avem o casuta dintr-asta in China ca ne-am saturat sa stam la inaltimi'.

Asa mi-au spus. Erau niste reprezentanti din China si sotiile lor au iesit plangand de aici. si multi vin si ies cu inima mai stransa ca vor si ei sa stea mai comozi, altfel decat in marele orase', mai spune ghidul.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste articolul in intregime AICI!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI