Close sidebar
Close sidebar

Energizantele ne pot cauza mari probleme de sanatate, avertizeaza medicii!

Energizantele pot cauza grave probleme de sanatate, spun medicii. Aceste bauturi racoritoare carbogazoase pot contine anumite substante nocive, care ne pot pune in mare pericol, mai ales daca facem excese. Culmea este ca si cei care cunosc pericolul, continua sa le consume.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Inca de cand au aparut, energizantele se dau ca painea calda! Sunt stimulentul ideal- spun mai ales tinerii, insa medicii ne avertizeaza: pe o vreme caniculara, bauturile care ne scapa de somn, ar putea in acelasi timp sa ne trimita in spital!

„De obicei acestea contin subtante care cresc frecventa cardiaca pe de o parte si chiar si tensiune arateriala mai ales daca sunt folosite in cantitati foarte mari si atunci la o persoana care aparent este sanatoasa  ar putea sa fie nocive si sa duca la  diferite manifestari, cum spuneam, tulburari de ritm, chiar morti”, prof. dr. Florin Mitu, sef sectie Recuperare Cardiovasculara- Spitalul de Recuperare Iasi.

CE CONTIN ACESTE BAUTURI?

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Nu sunt multi cei care stiu ce contin energizantele. Aceste bauturi au- pe langa zahar, indulcitori si arome- cafeina si taurina- doua ingrediente care actioneaza impreuna ca un tonic pentru inima si pentru sistemul nervos si care, pe un fond sensibil, se pot transforma din aliat, in dusman!

„In perioada verii cu atat mai mut sunt limitate aceste stimulente pt ca prin vasodilatatia realizata de caldura, prin deshidratare, prin efort fizic facut in conditii extreme aceste excitante pot sa accentueze modificarile cardiovasculare, sa duca la pusee hipertensive, sau dimpotriva la caderi tensionale.

Ischemie miocardica, sau chiar pusee hipertensive, de aceea aceste stimulente nu sunt recomandate”, prof. dr. Florin Mitu, sef sectie Recuperare Cardiovasculara- Spitalul de Recuperare Iasi. 

Astfel de situatii pot fi evitate, spun tot medicii: daca stiti ca aveti o pasiune pentru bauturile bogate in substante stimulente, un set de analize v-ar putea feri de intamplari nefericte!

A MURIT DIN CAUZA ENERGIZANTELOR? 

La sfarsitul saptamanii trecute, un tanar de 30 de ani din Iasi a ajuns in stare grava la spital dupa un infarct miocardic. Familia declara atunci ca nu stiau ca tanarul sa fie bolnav sau sa aiba probleme cu inima, dar ca acesta era consumator cronic de bauturi energizante. Medicii de la Iasi nu au putut pune in seama acestui obicei starea in care a ajuns tanarul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI