Băutura care este foarte iubită de tineri, dar care le afectează grav organismul le va fi interzisă. Nu conține alcool, însă este extrem de periculoasă pentru ei.

Energizantele- extrem de periculoase pentru organism

Energizantele vor fi interzise în România. Minorii nu vor mai avea acces la ele. Băutura este foarte populară în rândul adolescenților. Până acum, persoanele din România care nu au împlinit 18 ani au avut liber acces la cumpărarea băuturilor energizante, fără ca măcar să ceară acordul părinților, înainte de a le consuma.

energizantul interzis în românia
Energizantul interzis minorilor.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministerul Economiei anunţă regulile pentru cafenele şi restaurante

Citeste si: VIDEO| Norme pentru deschiderea restaurantelor

Citeste si: Atenționarea medicilor: NU mai mâncaţi SFECLĂ ROȘIE dacă suferiți de aceste boli!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Măsura propusă de Ministerul sănătății și pusă în dezbatere publică printr-un proiect de Hotărâre de Guvern, are ca scop limitarea efectelor nocive pe care băuturile energizante le au asupra organismului.

Potrivit documentului: „băuturi energizante sunt băuturile care conţin combinaţii variate de carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central.”

Componenții au un efect extrem de negativ asupra sistemului nervos, iar consumatorii pot dezvolta boli cardiace.

Ce susține noua lege 

Conform articolului 3 al Hotărârii:

energizantul interzis în românia
Minorii nu mai au voie să consume energizante.[Sursa foto: PixaBay]

Se interzice comercializarea băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani, inclusiv prin comerțul online și/sau alte metode de vânzare la distanță.

Citeste si: 3 rețete de cocktailuri cu gin. Învață să prepari și tu băutura preferată a verii

Se interzice comercializarea băuturilor energizante prin automate, cu excepția celor amplasate în clădirile cu destinație exclusivă spațiilor pentru birouri.

Se interzice comercializarea băuturilor energizante în unităţile sanitare şi în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora.

Comercianții care vor încălca aceste prevederi riscă amenzi usturătoare! Acestea vor fi vuprinse între 5.000 și pot ajunge chiar până la 25.000 de lei, în cazul vânzării de energizante în magazinele incinta școlilor și liceelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si