Cei 4 mineri erau la 50 de metri in adanc cand iadul s-a dezlantuit: 3 dintre ei au reusit sa-si sape cu mainile drumul pana la salvatori, dar al patrulea a ramas captiv!

-Are pana in 42 de ani, e un baiat ca fiecare dintre noi, casatorit.

Cinci ore s-au luptat si pompierii sa ajunga la barbatul care zacea sub daramaturi! Cand in sfarsit au reusit sa-l gaseasca, rugaciunile rudelor de la gura minei s-au stins in lacrimi.

De la oficiali, vestea tragediei a venit sec.  

TOMA PETCU- TOMA PETCU- MINISTRUL ENERGIEI- Cel de-al patrulea miner a fost scos la suprafata si s-a constatat decesul.

- Nu se stie de unde exista acest metan? Nu se stie, nu. Nu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

E a doua nenorocire care are loc in Valea Jiului in mai putin de o luna, iar imprejurarile sunt ciudate! Minerii lucrau la consolidarea unui dig, iar explozia ar fi avut loc in timpul schimbului de tura, intr-o galerie unde- teoretic- nu exista electricitate.

- E ceva neprevazut aici, nu se stie.

- Nu pot sa-mi dau seama nici eu cum s-a intamplat, ce stiti dvs, stiu si eu!

Mina de la Uricani urma sa fie inchisa intr-o luna, doua. Cum de s-a produs imposibilul, autoritatile spun ca pot doar sa banuiasca!

Pavel Dreghici Vasile- Director General S.N.I.M.V.J- Pot exista probleme la proiectul tehnic? Pentru ca altfel nu ar trebui sa existe gaze acolo... Gazele... Digurile sunt facute, dar gazele mai vin prin fisuri, pot sa creeze probleme. Sursa de initiere asta e pentru noi o enigma.

TOMA PETCU- MINISTRUL ENERGIEI- nu era o zona traversata de vreun cablu electric, care ar fi putut sa determine aceasta aprindere, de aceea asteptam cu interes sursa aprinderii.

Specialistii verifica tot perimetrul de aici de la Uricani, verificarile se vor incheia cand se va certifica faptul ca nu mai exista niciun pericol.  

DARIUS ROMAN- procuror- Se efectueaza cercetari pentru 3 infarctiuni, la protectia muncii, vatamare corporala din culpa si ucidere din culpa.

Suflul de foc a fost devastator, dovada stau ranile cumplite ale victimelor. Dupa ce au primit ingrijiri medicale la Spitalul din Petrosani, un elicopter i-a preluat pe toti 3 si i-a adus la Bucuresti, unde vor primi ajutor de specialitate.

In mina din Uricani au sfarsit, acum 6 ani, 4 mineri. O acumulare de gaz metan a dus la producerea exploziei, iar in urma tragediei, raspunzatori au fost gasiti cativa angajati ai minei care nu ar fi luat masurile necesare pentru a evita acumularea in concentratii explozive din subteran.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si