Epidemia de coronavirus a existat şi în 2003 şi are multe similarităţi cu cea actuală. SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) este o boală care afectează sistemul respirator al omului, indusă de virusul SARS. Între noiembrie 2002 și iulie 2003 a existat un început de posibilă pandemie, cu 8.422 de cazuri de infecție și 916 morți confirmate. Ultima infecție observată a avut loc în iunie 2003. A fost cauzat de coronavirus, iar perioada de incubație a fost de 10 zile.

( vezi care sunt cele 13 mituri despre coronavirus)

Citeste si: Coronavirus Romania- "Vom trece in scenariul trei. Este o certitudine." Anuntul ministrului Sanatatii

Citeste si: ANPC: Supermarketurile au suficiente stocuri de alimente și produse dezinfectante

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Mesajul disperat al unei românce din Italia! E în "zona roşie" şi imploră...Uite prin ce trece în aceste momente!

“Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) este prima epidemie mondială a secolului XXI. Epidemia de SARS a izbucnit în 2003 în provincia chineză Guangdong şi s‑a extins la populaţia din Asia de Sud-Est (Hong Kong, Vietnam, Singapore şi Taiwan). Boala a fost transmisă în alte peste 20 de ţări (unde cazurile au fost sporadice), în special Canada (Toronto), prin intermediul persoanelor infectate care au călătorit în străinătate folosind liniile aeriene de transport.

Conform ultimelor statisticilor date publicităţii de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, au existat aproape 9.000 de victime ale SARS, dintre care aproape 800 au fost ucise, alte 8.000 fiind doar afectate de ea.”, scriau ziarele în 2003.

Epidemia de coronavirus a existat şi în 2003: "S-a crezut că este o formă de SIDA supraacută" 

“Primul a fost lovit un om de afaceri american internat la spitalul francez din Hong Kong, după o călătorie cu avionul în Shanghai.

El a dezvoltat o pneumopatie cu cauze neînţelese. S-a crezut, la început, că este un sindrom gripal şi chiar o formă de SIDA supraacută. Carlo Urbani, expert în patologii infecţioase al OMS, venit încă din februarie în zonă, a stabilit că era vorba de o boală necunoscută (de care el însuşi avea să moară la 29 martie 2003). După cercetări de câteva luni, s-a identificat ca agent patogen aflat la originea epidemiei un virus aparţinând familiei Coronavirus. Aceste virusuri provoacă diverse boli la animalele din şepteluri şi, uneori, forme uşoare de răceală la oameni. Coronavirusul asociat SARS are o structură genetică unică, dar asemănătoare celei a virusurilor izolate din carnea animalelor vândute pe piaţa chineză. Până în prezent, nu există un tratament specific pentru această boală.”, se mai relata despre epidemie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

“Perspectivele raman sumbre, avand in vedere avertismentele date de medicii specialisti, care afirma ca un vaccin eficient contra pneumoniei atipice nu poate fi realizat cu usurinta, deoarece virusul se modifica in mod continuu. Explozia epidemiei de pneumonie atipica a provocat o criza politica fara precedent la Beijing, unde, dupa luni intregi in care guvernul a fost acuzat ca ascunde cu buna-stiinta numarul celor atinsi de virusul ucigas, autoritatile

au hotarat, luni, demiterea primarului capitalei, Meng Xuenong. El a fost inlaturat din functie la o zi dupa ce, alaturi de ministrul Sanatatii, Zhang Wenkang, isi pierduse si pozitia detinuta in Partidul Comunist Chinez”, se mai dezvăluia despre virusul SARS. Până la urmă epidemia s-a încheiat în iulie 2003, la 8 luni după declanşare. În prezent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat oficial că epidemia de coronavirus este pandemie după ce boala virală COVID-19 a ajuns, în lume, la 118.000 de cazuri în 114 ţări, cu 4.291 de decese.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si