După ce a fost anunțat faptul că ne confruntăm cu o epidemie de gripă, conducerea Spitalului Universitar de Urgență din București a decis să facă o zonă specială pentru pacienții de la Terapie Intensivă care suferă de boala care a băgat în sperieți România.

Citeste si: România, sub teroarea gripei! Primele școli închise din cauza epidemiei

Citeste si: 55 de decese provocate de gripă. Ultima victimă, un bărbat de 43 de ani din Argeș

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Reguli pentru populație, după declararea epidemiei de gripă. Care sunt măsurile impuse

"În cadrul secției de Terapie Intensivă am dedicat o zonă specială unde pot fi izolați pacienții care necesită îngrijire avansată pentru tratarea bolilor severe de care suferă și care prezintă în plus și simptomatologie specifică gripei. Deși nu suntem spital cu specific infecțios, noi am luat aceste măsuri astfel încât pacienții să poată fi izolați de restul întrucât numai așa putem să prevenim răspândirea virusului gripal în rândul celorlați pacienți internați în secția de ATI a spitalului. În plus, măsurile de prevenție trebuie respectate cu strictețe atât de personalul medical, nemedical, cât și de aparținători, în felul acesta prevenindu-se extinderea virusului gripal”, a declarat dr.

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Fiecare pat din această zonă specială are saltea activă antiescară (pentru cei care sunt imobilizați și care riscă să facă ulcerații), cu posibilitatea de percuție pentru pacienții cu probleme pulmonare. Fiecare post este dotat cu sistem de monitorizare invazivă și noninvazivă (puls, tensiune arterială, saturația oxigenului, frecvență respirat

orie), ventilatoare pentru ventilație asistată și/ sau controlată, sisteme de perfuzie și infuzie rapidă a soluțiilor și medicamentelor.
Aici se pot efectua ședințe de dializă acută, la nevoie, pentru pacienții care dezvoltă insuficiență multiplă de organe de tipul insuficiență renală acută sau sindrom de detresă respiratorie, care în cazuri severe, necesită epurare extracorporeală de CO2 (ECMO).

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”În perioada epidemiei de gripă cele mai importante măsuri legate de limitarea răspândirii infecțiilor virale cu transmitere aeriană sunt: izolarea și/ sau autoizolarea bolnavilor, evitarea zonelor aglomerate, purtarea măștii faciale care acoperă atât nasul cât și gura, evitarea tusei și a strănutului în aer liber către alte persoane, folosirea șervețelelor de unică folosință când tușim/ strănutăm. Spălatul mâinilor cu apă și săpun și nu numai simpla dezinfectare a acestora este o măsură  importantă de protecție. În plus, în epidemia de gripă toți cei care prezintă simptomatologie specifică( și anume: debut brusc, cu febră înaltă: 39- 40 grade, mialgii, cefalee, dureri articulare, frisoane) sunt tratați cu antivirale la recomandarea medicului specialist sau a medicului de familie. Accesul în spitalul nostru va fi în continuare restricționat, iar purtarea echipamentului de protecție pentru vizitatori este obligatoriu.

Le mulțumim tuturor pentru înțelegere și le transmitem că toate aceste măsuri sunt luate pentru siguranța sănătății domniilor lor”, ne-a spus, în exclusivitate, dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

A fost declarată epidemie de gripă, dar școlile rămân deschise

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că România se află în cea de-a treia săptămână endemică şi 55 de decese din cauza bolii. astfel că a fost declarată epidemia de gripă. ”Avem 5800 de îmbolnăviri, luni şi marţi au fost 4.800 de îmbolnăviri. E vorba de infecţii respiratorii. Nu vorbim doar despre gripă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. “Evoluţia gripei este influenţată de aglomeraţii mai puţine, iar vacanţa de săptămâna viitoare credem că poate să influenţeze în bine, cu condiţia ca în această perioadă, copii să evite colectivităţile”, explică Sorina Pintea motivul pentru care nu a cerut închiderea școlilor. Deşi este tardiv, Ministerul a comandat, suplimentar, 30.000 de doze de vaccinuri, care vor fi distribuite Direcțiilor de Sănătate Publică, începând de astăzi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si