Ultimele date ale oficialilor din sănătate au sosit la finalul săptămânii trecute. Rujela a ucis până acum 64 de oameni în România și peste 20.000 de persoane au fost confirmate cu această boală.

Încă 35 de cazuri de rujelolă au fost confirmate în trei județe din România în ultima săptămână. Este vorba de Cluj, Neamț și Satu Mare. 

Citeste si: Încă trei decese provocate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 1.188

Numărul total al îmbolnăvirilor de rujeloă a ajuns la 20.107, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Să nu uităm că avem încă în evoluție o epidemie de rujeolă pe teritoriul României, în care s-au înregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri", spunea ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, luna trecută, în Săptămâna Europeană a Vaccinării, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Calendar Bacalaureat 2020. Când susțin absolvenții examenul. Măsuri speciale pentru elevi

Ministerul Sănătății îndeamnă populația să se vaccineze împotriva rujeolei. 

Denumită popular și pojar, rujeola este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.

Citeste si: China ne aduce știrea zilei. Vestea este uriașă! E gata vaccinul COVID

Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală, potrivit antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si