Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, mai mult de 300 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de depresie, In Romania, sunt inregistrate aproximativ un milion de cazuri. Cifrele sunt insa subevaluate fiindca foarte putini apeleaza la medic in acest sens.

"Depresia este subraportata.

Sunt multe persoane, din faptul ca nu recunosc semnele bolii, nu apeleaza la medicul de familie. Si in aceste conditii avem peste 300 de milione de persoane afectate la nivelul intregului glob, iar in tara noastra aproximativ un milion. In judetul Timis, afectiunile mentale, in 2015, prevalenta a fost peste 5.000 la suta de mii de locuitori. Al treilea loc dupa bolile cardiovasculare si diabetul zaharat", a spus Kalliope Silberberg, medic psiholog, pentru adevarul.ro.

" Cele mai multe cazuri sunt la populatia din mediul urban. Factorii de risc sunt conflictele familiale, conflictele la locul de munca, divortul. Agresiunea in familie este o cauza importanta in depresie, mai ales la femei. Somajul, nivelul scazut de sanatate, de educatie, boala cronica, toate sunt factori de risc", a afimat Silberberg.



" Este important sa combatem discriminarea, sa popularizam semne si simptome, precum pierderea energiei, schimbarea apetitultui, tulburarile de somn, anxietatea, neliniste, reducerea concentrarii, sentiment de inutilitate, disperare, vinovatie, sunt toate semne ale depresie", mai declarat Kalliope Silberberg.

Citeste mai mult aici
 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si