Close sidebar
Close sidebar

Epidemie de depresie in Romania. Aproape un milion de persoane sufera de aceasta afectiune

Depresia a devenit o problema de sanatate publica majora. Ce este si mai grav e ca aceasta boala este un puternic factor de suicid.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, mai mult de 300 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de depresie, In Romania, sunt inregistrate aproximativ un milion de cazuri. Cifrele sunt insa subevaluate fiindca foarte putini apeleaza la medic in acest sens.

"Depresia este subraportata. Sunt multe persoane, din faptul ca nu recunosc semnele bolii, nu apeleaza la medicul de familie. Si in aceste conditii avem peste 300 de milione de persoane afectate la nivelul intregului glob, iar in tara noastra aproximativ un milion. In judetul Timis, afectiunile mentale, in 2015, prevalenta a fost peste 5.000 la suta de mii de locuitori. Al treilea loc dupa bolile cardiovasculare si diabetul zaharat", a spus Kalliope Silberberg, medic psiholog, pentru adevarul.ro.

Citeste si: Imaginile durerii de la capela unde a fost depus Gabriel Cotabiță! Cine sunt vedetele care i-au adus un ultim omagiu- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cine l-a votat pe Călin Georgescu. Profilul alegătorilor: Cei mai mulți au vârsta între 18 și 24 de ani- antena3.ro

" Cele mai multe cazuri sunt la populatia din mediul urban. Factorii de risc sunt conflictele familiale, conflictele la locul de munca, divortul. Agresiunea in familie este o cauza importanta in depresie, mai ales la femei.

Somajul, nivelul scazut de sanatate, de educatie, boala cronica, toate sunt factori de risc", a afimat Silberberg.

" Este important sa combatem discriminarea, sa popularizam semne si simptome, precum pierderea energiei, schimbarea apetitultui, tulburarile de somn, anxietatea, neliniste, reducerea concentrarii, sentiment de inutilitate, disperare, vinovatie, sunt toate semne ale depresie", mai declarat Kalliope Silberberg.

Citeste mai mult aici
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI