Decesele au fost înregistrate în 201 de focare depistate pe teritoriul ţării, potrivit Ministerului Sănătăţii. Experţii prevăd că numărul deceselor provocate de malarie va creşte.

Cazuri de malarie sunt înregistrate anual în sezonul februarie- aprilie, iar boala afectează toate grupele de vârstă.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis discută cu membri ai Guvernului măsurile luate pentru gestionarea epidemiei de coronavirus

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Povestea cutremurătoare a bolnavului de cancer care s-a întors la spitalul din Oradea unde a fost operat, pentru a construi un tunel de dezinfecţie pentru medicii care se luptă cu coronavirusul!

În prezent, au fost înregistrate 135.585 de cazuri de malarie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat Zimbabwe că există riscul de a acorda mai puţină atenţie acestei boli în timpul lupte împotriva Covid-19.

Malaria, SIDA şi tuberculoza sunt bolile care provoacă cele mai multe decese în Zimbabwe. Totuşi, descoperită la timp, malaria este tratabilă.

Citeste si: Un bărbat şi-a găsit copilul mort în casă, înjunghiat, iar pe mama acestuia delirând

Măsurile de izolare impuse în Zimbabwe pentru încercarea de a stopa Covid-19 au fost extinse luni cu două săptămâni. În ţară au fost raportate 25 de cazuri şi 3 decese. În cazul unei epidemii aici, există riscul ca sistemul sanitar să colapseze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si