Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania este de 10.423, din care 38 de decese.

”Cel de-al 38-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil cu retard psihomotor in varsta de 2 ani, sex maculin, nevaccinat, din judetul Suceava”, au anuntat specialistii CNSCBT.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit acestora, in ultima saptamana au fost inregistrate 116 de cazuri, in 15 judete si in municipiul Bucuresti. Cate 22 de cazuri noi s-au inregistrat in Iasi si Prahova, 13 in Iasi, 9 in Neamt, cate 7 in Bacau, Braila si Bucuresti, cate 5 in Botosani, Olt si Suceava, 4 in Galati, 3 in Brasov, cate 2 in Arges, Calarasi si Dambovita si unul in Ialomita.

Peste 9.960

de cazuri de imbolnavire s-au inrgistrat la persoane care nu s-au vaccinat deloc, 343 la persoane care au primit o doza de vaccin si 113 la persoane care au primit doua doze de vaccin. Cele mai multe cazuri, peste patru mii, au aparut la copii cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si