In articol:
- Epidemie de scabie confirmată la un centru pentru persoane cu handicap din Prahova
- Ce au transmis reprezențanții instituției
- Gripa aviară se extinde în noi țări
- Păsările sălbatice pot transmite boala păsărilor de curte
20 de pacienți cu handicap, internați într-un centru socio-medical al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova au fost diagnosticaţi cu scabie.
Epidemie de scabie confirmată la un centru pentru persoane cu handicap din Prahova
Din primele informații, boala ar fi fost adusă de ruda unui pacient internat în centru DGASPC.
Citește și: Bilanț coronavirus: în ultima săptămână au fost confirmate 3.200 de cazuri noi de infectare
20 de pacienți, din cei 120, internați la Centrul de recuperare şi Reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap de la Călineşti au fost diagnosticați cu scabie.
Ce au transmis reprezențanții instituției
” Sunt izolaţi, beneficiază de tratament medical, facem dezinfectări zilnice, am adus saltele din alte centre, iar hainele au un circuit separat.
Citește și: A fost descoperită o legătură între "long COVID" și diagnosticul de cancer
Este un medic la centru care a dispus toate măsurile de separare şi încercăm să prevenim răspândirea la ceilalţi beneficiari ”, a declarat, joi, pentru News.ro, directorul DGASPC Prahova, Alexandru Bocioacă.
Gripa aviară se extinde în noi țări
Gripa aviară a ajuns în noi colţuri ale globului şi a devenit endemică pentru prima dată la unele păsări sălbatice care transmit virusul păsărilor de curte. Medicii veterinari şi experţii în boli avertizează că gripa aviară reprezintă acum o problemă pe tot parcursul anului.
Citește și: VIDEO- Medicii din Siria cer cu disperare ajutor: ”Țara noastră este deja distrusă de 12 ani de război"
Păsările sălbatice pot transmite boala păsărilor de curte
Focarele de virus au continuat în America de Nord şi de Sud, Europa, Asia şi Africa, fiind neînvinse de căldura verii sau de frigul iernii, de când o tulpină a sosit în Statele Unite la începutul anului 2022.
Citește și: Flurona, infectarea simultană cu gripă și coronavirus. Care sunt simptomele?
Preţurile ouălor au stabilit recorduri după ce boala a distrus zeci de milioane de găini anul trecut, punând în pericol o sursă de bază de proteine ieftine, într-un moment în care economia globală are probleme din cauza inflaţiei ridicate.