Stațiunea Torri del Benaco este extrem de populară printre turiștii care vizitează Italia. Situată pe lacul Garda, o mulțime de persoane aleg să își petreacă vacanța în această locație.

Turiștii trebuie să fie foarte atenți în această perioadă, pentru că un virus a afectat deja sute de persoane care s-au aflat în localitate. Printre cei care s-au îmbolnăvit se numără atât localnici, cât și turiști.

Citește și: VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia: Incendiile se răspândesc cu o rapiditate ieșită din comun. Turiști și localnici, evacuați de urgență

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

italia, vacanta, tursiti romani, epidemie

Care sunt simptomele infectării 

Din informațiile existente până în acest moment se pare că virusul s-ar fi transmis prin apă. Este vorba despre norovirus, care a dus deja la spitalizarea a peste 300 de persoane care locuiesc sau au vizitat orașul Torii del Benaco. Printre simptomele cele mai cunoscute ale infectării se numără diaree, vărsături, febră, greață și crampe. Norovirusul este cunoscut în special pentru că provoacă o inflamație a tractului digestiv.

De asemenea, este foarte contagios.

Pentru a se proteja de o posibilă infectare se recomandă spălarea cât mai des a mâinilor cu apă și săpun. De asemenea, produsele care au o concentrație de cel puțin 62% alcool pot fi folosite pentru curățare atunci când nu este posibilă spălarea mâinilor.

Chiar dacă acest lucru nu a fost confirmat oficial, presa italiană scrie că epidemia ar fi cauzată de nivelul crescut al apei din lac în urma ploilor abundente din ultima perioadă.

Până la soluționarea epidemiei, autoritățile locale le recomandă atât localnicilor cât și turiștilor să nu folosească apa de la rețea la gătit sau la spălarea produselor alimentare.

„Nu folosiți apa de la rețea pentru uz personal sau alimentar. Acea apă nu trebuie folosită pentru gătit sau pentru spălarea alimentelor”, a precizat primarul localității Torri del Benaco.

Citește și: VIDEO Turbulențe deasupra Atlanticului! Aeronava a aterizat de urgență după ce 40 de oameni au fost grav răniți

italia, vacanta, tursiti romani, epidemie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si