Într-un interviu acordat unui post de televiziune, epidemiologul Emilian Popovici a declarat că "pe lângă cifrele nedorite, pot să dau o veste care poate să fie o speranță de mai bine. Este legată de numărul bazal de reproducere. Dacă ne aducem aminte, dacă este peste 1, înseamnă epidemie în creștere, iar dacă este sub 1, înseamnă epidemie în scădere.

Citeste si: Cine este, de fapt, Emi Pian, interlopul care a fost ucis pe o stradă din București

Se întâmplă pentru prima oară după 20 mai

Citeste si: Horoscop 5 august 2020. Zodia care va avea parte de o zi plină de dragoste

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Din datele furnizate de statisticianul Valentin Pârvu, reiese că în data de 28 iulie, numărul bazal de reproducere a ajuns la 1, iar în data de 29 iulie la 0,99, pentru ca-n 30 iulie să scadă la 0,96. Reamintesc că noi am plecat, în ultima perioadă, de la un număr bazal de reproducere de 1,21, înregistrat în 10 iulie. Iată că este o scădere progresivă și constantă și asta ne arată că, dacă se respectă legile statisticii și modelele matematice și toate celelalte, am intrat, pentru prima oară după 20 mai, într-o epidemie în scădere.

Conform regulilor, arată o epidemie care tindă să scadă.”

Epidemiolgul ne recomandă să respectăm măsurile, dar, în același timp, trebuie să le creștem când ne aflăm într-o situație de risc.

Bilanț coronavirus, marți 4 august: 48 de decese în România, în ultimele 24 de ore!

Până astăzi, 2480 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Și numărul pacienților ajunși la Terapie Intensivă a explodat în ultima zi, până la 436 de persoane.

În intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si