Cel mai mare expert în boli infecțioase din Suedia, Anders Tegnell, nu recomandă purtarea măștilor de protecție de către populația generală, susținând că este „foarte periculos” ca oamenii să creadă că doar prin acest gest de acoperire a gurii și nasului vor opri răspândirea coronavirusului.

Epidemiologul-șef al Agenției de Sănătate Publică din Suedia, omologul doctorului Anthony Fauci din grupul de lucru COVID-19 de la Casa Albă, și-a exprimat în mod repetat scepticismul privind rolul măștilor în controlarea focarelor de virus, se arată în NY Post.

Citeste si: Suedia, eșec major în strategia anti-coronavirus. Numărul deceselor, cel mai mare în ultimii 150 de ani

"Măștile sunt periculoase, nu are sens să le purtăm"

Suedezul a spus că țările în care se respectă pe scară largă purtarea măștii de protecție, cum ar fi Belgia și Spania, continuă să înregistreze rate crescute de răspândire a virusului.

Citeste si: Copiii, "încărcătură virală uriașă" de coronavirus. Avertisment înainte de începerea școlii

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Măștile de față pot fi o completare a altor măsuri, atunci când acestea sunt aplicate”, a spus el. „Dar să începi cu măștile de față și apoi să crezi că poți aglomera autobuzele sau centrele comerciale- aceasta este cu siguranță o greșeală.”

Tegnell nu ia deloc în considerare impunerea regulii privind purtarea unei măști, luna trecută declarând următoarele: „Numărul de infectați scade foarte repede în Suedia, nu are niciun rost să purtăm mască, nici măcar în transportul public.”

Citeste si: Predicția înfiorătoare a lui Nostradamus pentru anul 2021

Tegnell a susținut anterior că dovezile privind eficiența utilizării măștilor de protecție au fost „uimitor de neconvingătoare”. "Sunt surprins că nu avem studii mai multe sau mai bune care să arate efectele reale ale măștilor", a mai precizat el pentru UK Times.

Suedia, situație extrem de gravă

Expertul în boli infecțioase s-a confruntat cu reacții critice după ce Suedia a refuzat să aplice măsuri de carantină, ceea ce a dus la o rată de deces mai mare pe cap de locuitor față de țările învecinate, care au avut abordări mai stricte.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Semnele că ai avut deja COVID-19 și n-ai avut nicio bănuială. Ce trebuie să faci rapid

Suedia a înregistrat cel puțin 85.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, la o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, și 5.800

de decese, potrivit celor mai recente date transmise de Universitatea Johns Hopkins.

Cele mai multe decese din ultimii 150 de ani în Suedia

Suedia a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii 150 de ani în prima jumătate a anului 2020, potrivit biroului oficial de statistică al țării. Este un semnal cu privire la erorile strategiei neobișnuite adoptate de Guvernul de la Stockholm prin care nu s-au impus restricții severe în pandemie și s-a încercat "imunizarea de turmă".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si