Potrivit reprezentanților Episcopiei Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Gurie se află internat la secția de Terapie Intensivă încă de vinerea trecută. În vârstă de 53 de ani, înaltul prelat ortodox se află în poziția de episcop al Devei încă din anul 2009.

Citeste si: VIDEO| „Tulpina românească COVID-19” ar fi un coșmar

„Starea Preasfințitului Părinte Gurie este stabilă. A fost internat pe secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Deva vinerea trecută, infectat fiind cu COVID-19”, a declarat Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei, citat

de presa locală.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Preoții hunedoreni au inițiat o rugăciune colectivă în speranța unui ajutor divin pentru însănătoșirea episcopului. Sute de enoriași și zeci de fețe bisericești sunt acum alături de episcop și speră într-o minune.

Citeste si: Calendar ortodox 11 octombrie 2021. Ce sărbătoare este azi?

Cine este episcopul Gurie

Episcopul Gurie este născut la 31 decembrie 1968, în localitatea Huta-Chiuiești, județul Cluj. A urmat cursurile seminarului Teologic Craiova (1988-1992), apoi Facultatea de Teologie din Craiova (1992-1996), cu teza de licență „Misiunea B.O.R. între Prut și Nistru. Reorganizarea Arhiepiscopiei Chișinăului, Mitropoliei Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor”.

Episcopul Devei este și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (titular al catedrei de Teologie Pastorală).

[Sursa foto: Episcopia Devei]

Episcopul Gurie este doctor în teologie cu lucrarea „Ofensiva Noilor Mişcări Religioase şi reversibilitatea secularizării”, potrivit site-ului Episcopiei Devei.

Este și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (titular al catedrei de Teologie Pastorală).

Situație epidemiologică tot mai gravă în județul Hunedoara

Incidența infectărilor cu Covid 19, în județul Hunedoara, a ajuns la 5,06 cazuri la mia de locuitori, potrivit informării publicate duminică de Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.

Sunt peste 2.200 de persoane infectate în județ.

Deva și Hunedoara sunt cele mai afectate localități în ce privește răspândirea infecțiilor. În Deva, 541 de persoane au fost diagnosticate cu Covid 19 în ultimele două săptămâni, rata infectărilor fiind de 7,93 cazuri la mia de locuitori. În Hunedoara, 500 de oameni sunt infectați cu Covid 19 (7,11 cazuri la mie).

Aproape jumătate din comunele și orașele hunedorene sunt în Scenariul roșu, având peste 3 infecări la mia de locuitori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si