Barbatul a recunoscut ca in timpul traseului nimeni nu purta casca de protectie pe cap si mai povesteste momentul groaznic cand a fost anuntat de echipa de salvatori ca exista doua victime, o fetita si un baiat care au fost gasiti morti.

"Niciunul din cei sapte nu avea casca pe cap. Din locul in care a pornit acea avalansa cu ei, chiar supravietuitoarea, fetita, a afirmat ca a auzit o bubuitura si a vazut zapada rupandu-se langa ei.

Deci se dovedeste clar ca avalansa a fos declansata chiar de ei, au inceput sa alunece usor, usor la vale. Usor, usor au prins viteza. Vreau sa va zic ca distanta pe care ei au alunecat la vale, purtati de avalansa, a fost de 500 si 800 de m. Acea panta era plina de pietre si erau pietre foarte ascutite. Cineva a spus ca erau ca niste aripioare de rechin. Ei au fost proiectat si izbiti in cazatura lor de stanci. Probabil ca nu mai aveau atatea contuzii si atatea lovituri (n.r.- daca aveau casca pe protectie), probabil i-ar fi ajutat. Am inteles ca baietelul era contorsionat, mani intoarse in spate, ceva de genul acesta. in avalansa de obicei, mori inecat", a declarat Catalin Ioan Berenghi in cadrul emisiunii "Agentul VIP". 

Conducatorul scolii de ghizi a mai povestit despre cum s-a produs avalansa, adica clipa care avea sa declanseze toata teroarea.

Barbatul sustine ca navala de zapada a fost produsa chiar de catre copii.
"La un moment dat ei ne-au depasit, pentru ca ei erau sapte, noi eram 50 si ceva. La un moment dat, au luat-o pe traseul de vara, adica au taiat toata panta muntelui. Probabil a fost rutina, ei erau foarte experimentati, traseul nu era foart dificil, dar era destul de expus, adica inclinatia pantei era foarte mare si zapada era foarte multa.
(...) E o zona de avalansa – zona e cunoscuta si recunoscuta ca fiind o zona de avalansa, s-au produs multe accidente in zona aceea, deci nu era un loc care nu se cunostea sau nu a mai pornit niciodata o avalansa.(...)"
, a mai marturisit Catalin Ioan Berenghi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dor Geta Popescu a murit in avalansa din Muntii Retezat. Dor Geta Popescu urma sa escaladeze intre 21 iunie si 28 iulie varful Lenin, 7134 metri, in incercarea de a dobori acolo recordul de varsta.

Pe 4 decembrie 2016, Dor Geta Popescu devenea cea mai tanara alpinista din lume care escaladeaza varful Giluwe (4.367 m), din Papua-Noua Guinee, cel mai inalt vulcan din zona Australiei si Oceaniei.

Cei de-al doilea copil mort in urma avalansei de astazi este Erik Gulacsi. avea 13 ani si  era detinatorul recordului de varsta pe varful Elbrus, 5642 de metri, stabilit anul trecut in august. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si