Anca Marinescu efectua garzi in UPU Buzau din 2008.

Erau luni cand facea opt, chiar zece garzi. Dupa aceste nopti de lucru in spital, extrem de epuizante fizic si mai ales psihic, mergea la cabinetele sale din Scutelnici si Padina, apoi la Centrul de permanenta de la Vernesti. Doctorita Marinescu avea patru, cinci puncte in care lucra continuu, scrie adevarul.ro.

"Facea ca noi ceilalti chiar si opt, uneori zece garzi intr-o luna, ceea ce este foarte mult, in conditiile in care din cauza crizei de medici de la urgente, singur fiind, trebuie sa consulti peste 70 de oameni. Este o raspundere extrem de mare, mai ales ca ai si presiunea apartinatorilor. Nu ai cum sa nu obosesti dupa o noapte la UPU. Ultima garda din aprilie a facut-o singura si i-am zis ca e prea mult. Te incarci foarte mult negativ, pentru ca este o tensiune continua, muncind cu oameni bolnavi, raniti. Mai avea si deplasarile la Vernesti, Scutelnici si Padina", spune medicul Angela Mazdrag, presedintele Colegiului Medicilor de Familie din Buzau.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Nu era obligata sa faca atatea garzi, opt, zece, insa doamna doctor era cea care isi alegea. Pentru luna viitoare isi pusese opt garzi desi spunea la un moment dat ca nu le face pe toate. In plus, facea garzi si la Vernesti, plus medic de familie. Toata ziua muncea insa o facea din placere", declara Adrian Zoican, seful UPU Buzau.

Anca Marinescu era acasa, cu o cumnata, cand s-a prabusit. Medicii nu au mai putut sa o salveze.

Citeste si: Se anunta cinci zile si cinci nopti de poveste la malul marii. 60.000 de turisti sunt asteptati sa vina pe litoral pentru minivacanta de 1 iunie si Rusalii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si