Potrivit unui comunicat publicat după o convorbire telefonică de o oră între liderii celor două țări este precizat faptul că președintele Erdogan i-a spus lui Vladimir Putin că Turcia este pregătită să contribuie la un mod de rezolvare pașnică a conflictului. Acesta a adăugat că o oprire a focului ar ușura îngrijorările în ceea ce privește situația umanitară, informează Reuters.

Citeste si: Statele Unite ale Americii iau în calcul trimiterea de avioane în Polonia, dacă Varşovia livrează avioane de luptă Ucrainei

„Preşedintele Erdogan şi-a reînnoit apelul de a deschide împreună calea spre pace”, a anunțat biroul său. 

„Erdogan a subliniat importanţa de a lua măsuri urgente pentru a obţine o încetare a focului, a deschide coridoare umanitare şi a semna un acord de pace”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totodată, liderii celor două state au discutat și cu privire la relațiile bilaterale, conform comunicatului transmis.

Turcia ar putea închide strâmtorile Bosfor și Dardanele pentru navele de război rusești

Vasyl Bodnar, ambasadorul Ucrainei la Ankara, a cerut Turciei să închidă strâmtoril Bosfor și Dardanele pentru navele rusești.

Citeste si: Un băiat în vârstă de 11 ani a reuşit să scape de bombardamentele din Zaporojie şi a trecut singur graniţa în Slovacia. "Părinţii au trebuit să rămână în Ucraina"

Vasyl Bodnar, ambasadorul Ucrainei, a cerut Turciei să închidă strâmtorile Bosfor și Dardanele pentru navele rusești.

Oficialul a transmis că autoritățile vor evalua solicitarea.

Turcia va evalua cererea Ambasadei Ucrainei

"Turcia va evalua cererile și va răspunde cât mai curând posibil", a spus Bodnar după discuții cu viceministrul turc de externe Sedat Onal cu privire la cererea de a închide strâmtorile.

”Ne aşteptăm să se manifeste solidaritate”.
Apelul Ucrainei pune Turcia pe gânduri, deoarece împarte granița cu Ucraina și Rusia la Marea Neagră și nu dorește conflict cu niciuna din țări.

Citeste si:  Grănicerii ucraineni, mobilizați la câteva sute de metri de granița cu România

Întrebat despre cererea Ucrainei, Omer Celik, purtătorul de cuvânt al partidului de guvernământ AK al lui Erdogan, a spus că Turcia evaluează problema și că Ankara va lua o decizie cu scopul de a nu adânci conflictul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si