Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că Ankara s-ar putea despărți de Uniunea Europeană dacă va fi necesar, după ce a fost întrebat despre adoptarea recentă a raportului Parlamentului European privind Turcia.

În timpul unor declarații în fața reporterilor, înainte de a călători în Statele Unite ale Americii, Erdogan a mai spus că Uniunea Europeană ia măsuri pentru a se distanța de Turcia.

Citește și: România trimite ajutoare în Libia. Prima aeronavă a decolat în țara afectată de inundații. Raed Arafat: „E una dintre cele mai mari catastrofe mondiale”

Ce se arată în raportul adoptat de Parlamentul European

Parlamentul European (PE) a adoptat săptămâna aceasta un raport detaliat care examinează relația actuală dintre Uniunea Europeană și Turcia, menționând că afirmă cu regret că „Turcia a devenit acum una dintre imaginile globale pentru practicile autoritare”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În raportul Parlamentului European se discută despre democrație, drepturile omului, politica externă și stabilitatea regională, conflictele regionale, dar și relațiile internaționale și conturează o foaie pe parcurs prospectivă pentru relațiile dintre Uniunea Europeană și Turcia în viitor, potrivit Stockholm Center for Freedom, relatează News.

În document este exprimată profunda consternare față de evoluțiile negative persistente din Turcia, evidențiind o escaladare a eroziunii democratice în ultiimul an, în urma modificărilor legislative care încurajează cenzura în mediul online și limitează accesul la informații pentru a reduce dezinformarea.

Potrivit Hotnews, dacă guvernul turc nu își va schimba drastic cursul, procesul de aderare al Turciei la UE nu va putea fi reluat în circumstanțele actuale, au menționat europarlamentarii în raportul adoptat miercuri.

Citește și: Tăiere ilegală de arbori, soldată cu focuri de arme și scandal. Polițiștii au fost atacați de infractori

Deputații confirmă că Turcia rămâne un candidat la aderarea la UE, un aliat al NATO, dar și un partener cheie în securitate și relații comerciale și economice și migrație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si