Argentin Todea și Gheorghe Giurgiu, doi dintre cei trei moți care au reușit să ajungă primii la avionul pilotat de Adrian Iovan și prăbușit în Munții Apuseni, vor resimți din plin efectele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Plecați în Anglia în căutarea unui trai mai bun, Todea și Giurgiu au acum probleme cu adoptarea noilor formalități pentru imigranți.

Cei doi lucrează în prezent ca șoferi de tir.

Ei au plecat din țară prin intermediul unei firme din Arad și au ajuns în Anglia. Cum ei se află pe teritoriul Marii Britanii de mai puțin de 5 ani, pentru a putea rămâne vor trebui să aplice pentru statutul de ”pre-settled”. În funcție de răspunsul primit, ei vor putea să primească dreptul de a lucra și de a accesa seistemul de sănătate precum și pe cel de securitate socială pe teritoriul Marii Britanii pentru următorii 5 ani.

Regatul Unit, deschis doar pentru românii ”cu talent, ambiție și hotărâre”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Va fi un fel de ”perioadă de probă” pentru cetățenii români, iar dacă nu vor exista incidente ”majore”, abia atunci vor putea aplica pentru statulul de ”settled”, respectiv vor avea drepturile mai sus enumerate pentru o

perioadă nelimitată. 5 ani pe teritoriul Marii Britanii nu înseamnă automat că românii vor primi statutul de ”settled”. Schema de mai sus se aplică tuturor cetățenilor din UE care locuiesc în prezent în marea Britanie.

Citeste si: O nouă dramă în familia Aurei Ion. Mama tinerei moarte în accidentul aviatic din Apuseni a făcut anunțul trist

Citeste si: Prima imagine cu eroul Argentin Todea, după ce a emigrat în Marea Britanie! Cum o duce salvatorul din Apuseni după ce a renunțat să mai creadă în România?

Moris Johnosn, premierul Marii Britanii, a declarat că românii din UK nu trebuie să fie ”îngrijorați” în legătură cu situația lor după Brexit și că ”am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România”. Pe de altă parte, el a anunțat că Regatul Unit își va controla singur sistemul de imigrație și că acesta va rămâne deschis persoanelor ”cu talent, ambiție și hotărâre”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si