Zeci de mii de cazuri pozitive de COVID-19 au fost raportate ca fiind negative, 20 dintre persoanele testate fiind în stare foarte gravă.

Erori ale unui laborator de testare COVID-19 din Marea Britanie ar fi putut conduce la decesul a 20 de persoane

Laboratorul Immensa din centrul Angliei ar fi raportat greşit aproximativ 39.000 de teste ca fiind negative deşi erau pozitive, în perioada 2 septembrie- 12 octombrie 2021.

Citește și: Focar de COVID-19 la două spitale din Timiș

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"În cadrul acestei anchete am analizat cu atenţie aranjamentele în vigoare pentru supravegherea contractelor laboratoarelor private care ofereau teste anti-COVID în această perioadă", a declarat Richard Gleave, director la UKHSA şi coordonator al investigaţiei.

Marea Britanie a înregistrat una din cele mai mari rate de deces asociate COVID-19

"În opinia noastră, nicio altă măsură nu ar fi putut fi luată diferit în cadrul programului NHS Test and Trace (creat în 2020 în Anglia pentru a preveni răspândirea COVID) pentru a preveni această eroare apărută la laboratorul privat.

Citește și: Când va fi gata vaccinul pentru toate tipurile de gripă

Cu toate acestea, raportul nostru stabileşte recomandări clare pentru a reduce riscul producerii în viitor a unor incidente similiare", a mai spus el. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si