Călin lucrează în domeniul ospitalității de peste 10 ani. Bărbatul povestește că mulți clienți preferă să nu mai lase deloc bacșiș după ce au aflat că bani vor ajunge în visteria statului.

Citește și: VIDEO- Clienții unei plantații din Sibiu își culeg singuri afinele

Călin, ospătar: „Multă lume zice că decât să dea statului și să le lase lor, mai bine prefer să îmi lase mie dar lumea nu este foarte împăcată cu ideea asta.

Sunt mulți care nu lasă. Le explici cum stă treaba și preferă să nu lase.”

De o experiență asemănătoare a avut parte și Cristina.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cristina, ospătar: „Din păcate s-au redus considerabil, clienții nu mai lasă cum lăsau înainte și pe lângă aceasta mai avem și procentul de 10% pe care trebuie să-l dăm statului. Undeva la 15-20% a scăzut baccișul pentru ospătari.”

Prin introducerea măsurii de fiscalizare a bacșișului în luna ianuarie, planul Guvernului a fost de a colecta 95 de milioane de lei în primul an.

Măsura nu pare să fie însă pe placul clienților, care preferă să ofere în continuare bacșișul sub formă de numerar, fără a fi trecut pe bonul fiscal.

6 milioane de lei au fost colectate de stat prin măsura impozitării bacșișului

Și patronii din Horeca recunosc că adaptarea la noua măsură este dificilă pentru angajați.

Mircea Ionescu,  patron restaurant: „Există posibilitatea ca și ei la rândul lor să își dorească tips care să nu fie pe card.

Sunt locații care au istoric și clienți ai casei și care au o relație directă cu ospătarii. Deși consumul este preponderent pe card, bacșișul este preponderent cash.”

Mădălina Bichir, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Cei mai mulți bani proveniți din bacșișuri care au ajuns în visteria statului au fost colectați din București, Cluj și Ilfov. La polul opus, cele mai mici tipsuri s-au lăsat în județele Vaslui, Sălaj și Vrancea.” , transmite Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Până în prezent, peste 6 milioane de lei au fost colectate de stat prin măsura impozitării bacșișului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si