In articol:
Călin lucrează în domeniul ospitalității de peste 10 ani. Bărbatul povestește că mulți clienți preferă să nu mai lase deloc bacșiș după ce au aflat că bani vor ajunge în visteria statului.
Citește și: VIDEO- Clienții unei plantații din Sibiu își culeg singuri afinele
De o experiență asemănătoare a avut parte și Cristina.
Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro
Cristina, ospătar: „Din păcate s-au redus considerabil, clienții nu mai lasă cum lăsau înainte și pe lângă aceasta mai avem și procentul de 10% pe care trebuie să-l dăm statului. Undeva la 15-20% a scăzut baccișul pentru ospătari.”
Prin introducerea măsurii de fiscalizare a bacșișului în luna ianuarie, planul Guvernului a fost de a colecta 95 de milioane de lei în primul an.
6 milioane de lei au fost colectate de stat prin măsura impozitării bacșișului
Și patronii din Horeca recunosc că adaptarea la noua măsură este dificilă pentru angajați.
Mircea Ionescu, patron restaurant: „Există posibilitatea ca și ei la rândul lor să își dorească tips care să nu fie pe card.
Mădălina Bichir, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:
„Cei mai mulți bani proveniți din bacșișuri care au ajuns în visteria statului au fost colectați din București, Cluj și Ilfov. La polul opus, cele mai mici tipsuri s-au lăsat în județele Vaslui, Sălaj și Vrancea.”
Până în prezent, peste 6 milioane de lei au fost colectate de stat prin măsura impozitării bacșișului.