GEORGE VULCANESCU: "Avem o baza de repornire a cresterii preturilor si nimic nu le poate tine in frau"

Pe toate sectoarele sunt scumpiri. Startul s-a dat odata cu introducerea accizei la carburanti.
Scenariile sunt sumbre atat pe piata de consum, cat si pe cea financiara, mai ales ca indicele ROBOR creste in fiecare zi sii...

nu sunt semne ca s-ar opri. ILUSTRAM CU TABELUL CAT A CRESCUT ROBOR IN 7 ZILE

ANCA BIDIAN: "Daca continua aceste cresteri in ritmul acesta ce ne facem. ati vazut sunt scenarii, daca e 2 daca e 3?"

Deja cei care au credite in lei sunt cei mai afectati si... isi fac calcule, mai ales ca, la aceasta categorie, vorbim, in special, de credite pentru nevoi personale, fara garantii, care, din start au prezentat dobanzi mai mari fata de creantele ipotecare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ratele s-au majorat deja simtitor la numai o saptamana dupa ce indicele ROBOR a crescut zi de zi.

ANCA BIDIAN, CEO KIWI FINANCE: "Robor are o variatie  de 0,6 la suta astazi fata de luna trecuta ceea ce inseamna aproximativ 6 la suta in rata, ai o rata de 500 de lei probabil va fi mai mare cu 30 de lei"

60 de lei in plus daca ai o rata de 1000 de lei. Ce va fi daca ROBOR ajunge la aproape 3 la suta??? Specialistii vorbesc deja despre varianta refinantarilor, care ar putea evita intrarea in faliment a unei persoane care nu mai poate acoperi rata lunara majorata la creditul in lei.
Oferte sunt de la toate bancile, iar brokerii va pot ajuta sa gasiti varianta cea mai convenabila si chiar sa negociati dobanda.
Nici cei care nu au credite in lei nu dorm linistiti. Alti bani in plus vom da in benzinarie.

"Ce inseamna scumpirea cu 32 de bani a litrului de carburant? la un calcul simplu aflam ca pt un plin de benzina vom scoate din buzunar cu cel putin 13 lei mai mult. ce as face eu cu banii astia? de exemplu as putea s aimi cumpar painea pe o saptamana"

In magazine, unii dintre noi au sesizat deja cresterea preturilor.

"Am pus in acest cos 5 produse de baza. Avem lapte, oua unt, branza, ulei. In total m-ar costa putin peste 32 de lei. De luni insa s-ar poutea ca aceste produsa sa imi scoata din buzunar aproape 35 de lei"

Iar scumpirile sunt pe toate palierele. Facturile la lumina si la gaze vor fi mai mari cu 6 procente.

"Toamna pt mine a venit cu frig in casa, de groaza maririi preturilor la caldura nu am dat drumul la caldura si eu deja m-am imbolnavit"

"Conteaza pana la urma si 30 de bani? da conteaza. ma uit. de la ficare se aduna, e o suma destul de importanta...cand am mai auzit ca se scumpesc si gazul si curentul, si mai si"

La un calcul simplu viata de zi cu zi se va scumpi incepand cu luna octombrie cu cel putin 200 de lei pentru fiecare familie, care are o rata la un credit in lei sau o masina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si