In articol:
Profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul arată că ”unul dintre motivele pentru care Coreea are o rată relativ mică de infecţii este că lumea poartă mască şi se spală frecvent pe mâini”, potrivit Digi24.
”În Occident, în Europa şi în SUA, nu prea vezi oameni purtând mască.
Citeste si: 24 de cadre medicale de la Spitalul Militar din București, confirmate cu coronavirus
”Măştile şi-au dovedit utilitatea în prevenirea infecţiilor. Uitaţi-vă la China, Hong Kong, Japonia şi Coreea.
Când se va termina pandemia de coronavirus?
Profesorul Kim Woo-Jiu nu crede că actuala pandemie se va termina repede.
Citeste si: Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie- wowbiz.ro
1) se va comporta asemănător SARS, se va termina în iulie-august, şi nu va reveni, dacă toate ţările fac eforturi. Este cel mai optimist scenariu, îi dă 10% şanse sau chiar mai puţin;
2) la vară va dispărea din emisfera nordică, dar se va răspândi în emisfera sudică, apoi se va întoarce în nord în noiembrie sau decembrie, ca gripa sezonieră;
3) va fi creat un vaccin, toată populaţia lumii va fi vaccinată şi omenirea va scăpa de COVID cum a scăpat în anii 80 de variolă- este cel mai ambiţios scenariu şi cel mai greu de atins.
Citeste si: Cresc cazurile de infectare cu coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 2.460 de cazuri
Profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul lucrează în domeniul bolilor infecțioase din 1990 și în decursul acestor 30 de ani a tratat cazuri de tuberculoză, SIDA, rujeolă, s-a confruntat cu epidemiile de SARS în 2003 și gripă porcină în 2009, dar și cu Ebola, în 2014, apoi MERS în 2015. Spune însă că actuala pandemie de Covid-19 ridică cele mai mari provocări.