La rafturile cu paine proaspata din supermarketuri  toate produsele te imbie sa le cumperi. Insa sub coaja frumos rumenita si apetisanta  se ascund de cele mai multe ori aluaturi care nicidecum nu au fost atunci framantate.

MANCAM PAINE CONGELATA!

13 la suta din produsele de brutarie de pe piata provin din aluaturi congelate care vin ambalate din strainatate iar la magazine doar se baga la copt.

Pentru a vedea care este diferenta dintre o paine  obtinuta dintr-un aluat proaspat si  o paine dintr-un aluat congelat am mers mai intai la un brutar de meserie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lygia Alexandrescu, nutritionis t: „Painea care a fost congelata a fost si preparata insuficient. A fost coapta, precoapta, este congelata si apoi este coapta din nou. Deci este supus unui atac la microorganisme destul de agresiv”.

In ceea ce priveste aspectul, diferentele dintre o paine din aluat proaspat  si una din aluat congelat sunt mai greu de sesizat de catre consumatori,insa gustul vorbeste de la sine.

O statistica arata ca un roman mananca aproximativ 90 de kilograme de paine pe an, insa   daca consumul se rezuma doar la paine obtinuta din aluat congelat atunci pot sa apara probleme de sanatate.

Asa se face ca de la sfarsitul anului trecut, hipermarketurile si lanturile mari de magazine sunt obligate sa afiseze la raft etichete prin care sa avertizeze consumatorii asupra originii produselor de brutarie.

Ramane doar ca,  noi, clientii  sa citim  cu atentie aceste etichete inainte de a pune painea in cosul de cumparaturi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si