Close sidebar
Close sidebar

Este cea mai gravă epidemie de rujeolă din ultimii 10 ani! Organizația Mondială a Sănătății avertizează

Japonia se confruntă cu cea mai gravă epidemie de rujeolă din ultimii 10 ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizând că eforturile globale de a opri răspândirea bolii eşuează, parţial din cauza scepticismului faţă de vaccinuri, scrie The Guardian.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Peste 170 de cazuri noi au fost înregistrate în Japonia de la începutul anului, conform televiziunii naţionale NHK, oameni din 20 de prefecturi fiind afectaţi.

Acesta este cel mai mare număr de cazuri noi într-o astfel de perioadă din ultimii 10 ani, 49 de cazuri noi fiind înregistrate în Mie, urmată de Osaka cu 47, conform Institutului Naţional de Boli Infecţioase.

Peste jumătate dintre cazuri implică membri ai grupării religioase Kyusei Shinkyo. Gruparea consideră că medicamentele sunt „dăunătoare” şi susţine purificarea corpului şi a spiritului. Gruparea şi-a cerut scuze pentru numărul mare de cazuri pe site-ul său ulterior şi a comunicat că în acest moment cooperează cu autorităţile.

Citeste si: Anunț important pentru elevi! Ministerul Educației a schimbat data începerii anului școlar 2019-2020

Citeste si: Simona Pătruleasa se dedică unor proiecte personale şi se retrage de la pupitrul Stirilor Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Ministerul Sănătăţii a făcut apel la oameni să se vaccineze imediat şi a dispus ca spitalele şi alte facilităţi medicale să ia măsuri de precauţie.

Rujeola este o boală foarte contagioasă care poate provoca diaree, pneumonie şi pierderea vederii.

Poate fi fatală în unele cazuri şi rămâne o cauză semnificativă de deces printre copiii cu vârste fragede, conform OMS. Boala poate fi prevenită cu două doze ale unui vaccin sigur şi eficient care este folosit din anii '60, a adăugat organizaţia.

Citeste si: EL este bărbatul care și-a măcelărit soția în fața copilului, apoi s-a sinucis. Ce a declarat copilul

AL începutul lunii februarie, OMS a comunicat că atitudinea sceptică faţă de vaccinuri, conflictele şi accesul limitat la îngrijiri medicale au dus în unele regiuni la creşterea cu 50% a cazurilor de

rujeolă în 2018, inclusiv în ţările dezvoltate cu acces ridicat la vaccin.

„Datele noastre arată o creştere semnificativă a cazurilor de rujeolă. Observăm acest lucru în toate regiunile”, a declarat Katherine O’Brien, directorul agenţiei de imunizare şi vaccinuri a ONU. „Avem focare care sunt prelungite, de mari dimensiuni şi care cresc. Nu este o problemă izolată”, a precizat ea.

Experţii au dat vina pe informaţiile false privind legătura dintre autism şi vaccinuri pentru creşterea numărului cazurilor de rujeolă în rândul ţărilor dezvoltate.

Sursa: news.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI