Șefa Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie, dr. Jenny Harries, a denumit varianta Omicron „probabil cea mai semnificativă amenințare” de la începutul pandemiei. Ea le-a spus parlamentarilor britanici să se aștepte la o rată de creștere „uimitoare” în zilele următoare, potrivit  The Guardian.

Citeste si: VIDEO| Noua tulpină Omicron închide din nou Europa și întreaga lume 

Avertisment: 1 milion de infectări pe zi în UK, până la finalul anului

Dr. Jenny Harries a declarat, miercuri, în fața comisiei de transport din Parlamentul britanic, că este încă prea devreme pentru a evalua riscul potențial al noii variante de Covid și a avertizat că infectarea „crește extrem de repede”.

Dr. Jenny Harries a declarat, miercuri, în fața comisiei de transport ale Parlamentului britanic, că Omicron este "probabil cea mai mare amenințare de la debutul pandemiei"

[Sursa foto: Facebook]

Avertismentul ei dur a venit după ce cel mai înalt consilier de sănătate publică al guvernului, doctorul Susan Hopkins, le-a declarat marți parlamentarilor că infecțiile cu Omicron în Marea Britanie ar putea ajunge la 1 milion pe zi până la sfârșitul lunii decembrie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Comisia Europeană a anunțat că Omicron ar putea deveni dominantă în Europa până la mijlocul lunii ianuarie

Valul Omicron, incomparabil mai rapid decât cele anterioare

„Este probabil cea mai semnificativă amenințare pe care am avut-o de la începutul pandemiei și sunt sigur că, de exemplu, cifrele pe care le vedem pe date în următoarele zile vor fi uimitoare în comparație cu rata de creștere pe care am văzut-o în cazurile pentru variantele anterioare”, a spus Harries.

Citeste si: În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 800 de cazuri noi de COVID-19

Riscul potențial real al noului val pandemic este în relație cu severitatea noii variante de coronavirus, a spus medicul britanic. Trebuie văzut dacă numărul mare de cazuri se transformă în boală severă, spitalizări și decese.

"Suntem încă într-un stadiu incipient pentru a ști asta”. Harries a mai spus că, în majoritatea regiunilor din Marea Britanie, timpul de dublare a virusului este de „sub două zile” și că ritmul de creștere se simte în special la Londra și Manchester.

Autoritățile britanice se confruntă cu o „cerere fără precedent” pentru teste PCR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si