II vom spune Elena, femeii care si-a dorit sa ii protejam identitatea. Are 34 de ani si consuma substante stupefiante de cand era doar o copila. Este bolnava de SIDA, de 4 ani.

"Am vazut pe jos, in foarte multe zone din Bucuresti seringi aruncate,la intamplare. Da, da. Luam si de acolo", a declarat femeia.

Aceasta este principala cauza de infectare cu virusul HIV, in randul consumatorilor de droguri.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Problema seringilor folosite si aruncate la intamplare nu este una pe care o gasim doar la periferia Bucurestiului ci chiar in centrul capitalei, la 2 pasi de tribunal. O punga plina cu seringi folosite reprezinta un real pericol de imbolnavire.

O propunerea legistiva pentru a stopa acest val de imbolnaviri vine din partea asociatiilor de profil dar si a politicienilor. 

"In multe state din vestul Europei exista niste centre, care se numesc camera de consiliere si consum supravegheat, a declarat deputatul Florin Manole.

Adica centre special amenajate pentru consumatorii de droguri, unde intalnesc personal medical si primesc sprijin din toate punctele de vedere", a mai adaugat acesta.

"Este adevarat ca in aceste camera vom permite consumul, tocmai pentru ca este imposibil pentru un om dependent sa renunte la consum, a afirmat si presedintele Asociatiei Carusel, Marian Ursan.

Astfel de centre exista demult in marile orase ale lumii, unde consumul de droguri este total interzis, la fel ca in Romania.

Unul dintre ele este situat chiar in centrul Barcelonei. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si