Guvernul a aprobat în şedinţă de vineri hotărârea care prelungeşte cu încă 30 de zile starea de alertă. Hotărârea de Guvern a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Citeste si: VIDEO- A fost prelungită starea de alertă. Revelion fără petreceri publice

Ionel Dancă, noutăți la transportul cu telecabina

"În ședința de guvern de astăzi a fost adoptat proiectul de hotărâre de guvern pentru prelungirea stării de alertă începând cu data de 14 decembrie, așa cum aţi fost informați. Ieri a fost adoptată hotărârea CNSU, care stă la baza acestei hotărâri de guvern. Nu sunt condiții suplimentare introduse pentru reglementarea stării de alertă pentru prelungirea acestei perioade după data de 14 decembrie. Singura chestiune rămasă în analiză a fost reglementarea transportului de persoane pe sistemul de transport cu telecabina, care va fi reglementat, potrivit hotărârii de guvern, printr-un ordin de ministru comun al ministrului Sănătății şi al ministrului Economiei", a declarat vineri după ședința de guvern șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Citeste si: Ce transmite DSP București despre carantinarea Capitalei. "Cifrele sunt îngrijorătoare"

Raed Arafat: Petrecerile publice de Sărbători, interzise

Starea de alertă în România a fost prelungită. De sărbători, colindatul din casă în casă ar trebui limitat, iar de Revelion petrecerile publice sunt interzise. Exista o reglementare in plus,  în ceea ce priveste partiile de ski, mai precis transportul pe cablu, a pccizat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Daca cabina are capacitatea de 20 de persoane, doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Teleskiurile, telescaunele vor functiona mai departe in conditii de normalitate”, a spus Arafat.

Raed Arafat i-a avertizat pe români ca în perioada sărbătorilor să limiteze vizitele, prezenta grupurilor mari de persoane la traditia taierii porcului si să evite mersul la colindat.

„Colindatul poate sa fie cate 3 persoane care merg de la casa la casa, dar sfatul este evitati acest lucru chiar daca e o traditie. Mersul din casa in casa, intratul in mai multe case deodata in aceeasi zi, mai te intalnesti cu cineva mai scoti masca, riscul de infectie creste foarte mult”, a precizat șeful DSU.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Nici petrecerile publice de Revelion nu vor avea loc anul acesta. „Nu vor fi festivități cum au fost în alți ani în centtrusau cu sute de oameni care să se întâlnească pentru acest moment”, a precizat Arafat.

Rămâne în vigoare încă 30 de zile, începînd cu 14 decembrie și carantina pe timp de noapte iar autoritățile anunța că intensifică toate controalele pentru verificarea respectării măsurilor impuse de starea de alertă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si