Close sidebar
Close sidebar

Este oficial: Elevii vor avea mai putine teme pentru acasa. In perioada vacantelor, nu se vor da teme

Mircea Dumitru, ministrul Educatiei, a semnat ordinul care prevede mai putine teme pentru elevi. Potrivit acestuia, ordinul care reduce durata temelor pentru elevi a fost semnat inainte de minivacanta de 1 Decembrie.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE: Ordinul ministrului Educatiei prevede ca temele pentru acasa sunt pentru cel mult doua ore la toate disciplinele in asa fel incat timpul alocat activitatilor scolare sa fie de 5-8 ore, iar, in vacanta elevilor din invatamantul primar si gimnazial, nu se vor da teme pentru acasa.

Ministrul Educatiei a propus reglementarea temelor pentru acasa. Concret, pentru invatatamantul primar, timpul pe care trebuie sa il petreaca un elev rezolvand temele date de profesori nu trebuie sa depaseasca o ora, iar la gimnaziu, doua ore.
„Ordinul este semnat. A fost o mica confuzie in spatiul public, pentru ca ordinul nu este inca postat pe site-ul ministerului, dar ordinul este semnat de saptamana trecuta, chiar inainte de mica vacanta pe care am avut-o inainte de 1 decembrie. Am primit foarte multe mesaje, unele dintre ele de sustinere, de incurajare, alte persoane socotind ca nu a fost decat o intentie a noastra de a ajunge la acest ordin, o intentie care nu a fost finalizata tocmai pentru ca au fost si voci critice care s-au ridicat impotriva acestui gen de reglementare, au aparut articole, pe bloguri,
pe Facebook, tot felul de interventii. Ei bine, parinti ne-au scris oarecum ingrijorati, crezand ca am renuntat la aceasta idee si ca de fapt am vrut sa testez cum stau lucrurile si ca am spus ceva care nu corespunde realitatii. Nu, ordinul exista si ordinul a fost semnat si urmeaza sa fie si postat pe site-ul ministerului”, a precizat ministrul Mircea Dumitru la RFI Romania.

Ministrul Educatiei a propus reglementarea temelor pentru acasa.

Concret, pentru invatatamantul primar, timpul pe care trebuie sa il petreaca un elev rezolvand temele date de profesori nu trebuie sa depaseasca o ora, iar la gimnaziu, doua ore, scrie Liberatea.

„Ordinul este semnat. A fost o mica confuzie in spatiul public, pentru ca ordinul nu este inca postat pe site-ul ministerului, dar ordinul este semnat de saptamana trecuta, chiar inainte de mica vacanta pe care am avut-o inainte de 1 decembrie.

Am primit foarte multe mesaje, unele dintre ele de sustinere, de incurajare, alte persoane socotind ca nu a fost decat o intentie a noastra de a ajunge la acest ordin, o intentie care nu a fost finalizata tocmai pentru ca au fost si voci critice care s-au ridicat impotriva acestui gen de reglementare, au aparut articole, pe bloguri, pe Facebook, tot felul de interventii. Ei bine, parinti ne-au scris oarecum ingrijorati, crezand ca am renuntat la aceasta idee si ca de fapt am vrut sa testez cum stau lucrurile si ca am spus ceva care nu corespunde realitatii.
Nu, ordinul exista si ordinul a fost semnat si urmeaza sa fie si postat pe site-ul ministerului”
, a precizat ministrul Mircea Dumitru la RFI Romania.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI