Pavel Abraham a fost chemat sa dea detalii in legatura cu dosarul respectiv in calitate de fost adjunct al Academiei de Politie de la Baneasa, functie pe care o ocupa in perioada respectiva, 13-15 iunie 1990. “Am relatat aspecte legate de evenimentele din 13-15 iunie 1990, de la Academia de Poliţie, unde eram prorector şi decan al Facultăţii de Poliţie. Şi pot să vă spun că noi nu am bătut pe nimeni atunci.

Au fost aduse mai multe persoane atunci la Academie şi cercetate de 10 procurori şi de mai mulţi poliţişti. Însă pot să vă asigur că noi nu am bătut pe nimeni la Academie. Nu s-au exercitat fapte de violenţă. Sigur, o parte dintre persoanele respective au fost bătute în oraş”, a marturisit Abraham, care a fost, ulterior, si sef al Politiei Romane. In paralel cu activitatea de politist, Pavel Abraham si-a continuat si cariera didactica pe posturile de conferentiar, respectiv profesor universitar la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucureşti (din 1993), profesor asociat de drept penal la Universitatea Europeană I.C. Dragan din Lugoj (din 1998), profesor asociat la Academia de Politie din Bucuresti (din 2004).
In declaratia de avere, Abraham a scris ca este "meneger"
In declaratia de avere, Abraham a scris ca este "meneger"
Din postura de profesor universitar doctor al Universitatii Bucuresti, Abraham si-a completat declaratia de avere in 2012 si 2013. La rubrica venituri, generalul a trecut trei surse de castig in 2012: 104.145 lei (Universitatea Bucuresti), 295.000
lei (Baroul Bucuresti) si  95.999 de lei (meneger proiect POSDRU). Desi este profesor universitar doctor, Abraham a scris „meneger” in loc de”manager”, greseala pe care a facut-o cand a completat declaratiile din 2012 si 2013. Abraham a avut un castig anual de 495.11 de lei, adica 41.262 lei pe luna (aproximativ 9.100 de euro). Generalul mai detine cinci terenuri, doua apartamente, o casa de locuit, o cabana de lemn si o garsoniera.
La rubrica „active financiare”, Abraham a notat ca detine actiuni la Nufarul SA.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si