Intr-un interviu pentru Ziarul Lumina, prof dr, Stefan Mindea a marturisit ca Dumnezeu a fost mereu in viata sa si ca este si diacon.

Prof dr Stefan Mindea este unul dintre cei mai buni neurochirurgi
Prof dr Stefan Mindea este unul dintre cei mai buni neurochirurgi

A realizat operatii in premiera pentru Stanford si Statele Unite, in colaborare cu elita mondiala a medicinei, dar s-a intors in Romania. Doctorul a hotarat sa isi continue cariera in tara natala, unde, prin tehnici moderne realizeaza operatii minim-invazive in clinica sa.

Daca despre performantele doctorului Mindea s-a mai vorbit in presa, despre calitatea sa de diacon putini stiau. Intr-un interviu pentru Ziarul Lumina, prof dr a marturisit ca atunci cand consulta un pacient se roaga.
Uneori, dezbraca halatul de doctor si imbraca straiele de diacon
Uneori, dezbraca halatul de doctor si imbraca straiele de diacon

 

“Eu uneori ma rog de cand fac consultatia pana cand iau decizia ca sa operez un pacient ca sa-mi lumineze Dumnezeu mintea pentru a nu opera pe cineva care poate nu ar rezista interventiei chirurgicale sau ea nu si-ar avea rost. Pe de alta parte, rugaciunea ajuta foarte mult in timpul operatiei. Am avut cazuri foarte grele, complicate, pe care le-am facut cu o anumita usurinta pe care nu aveam cum sa mi-o explic.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

##CITAT133##

Imi amintesc cand am operat o tumoare imensa la cineva, iar aceasta trebuia scoasa dintr-o bucata pentru a nu exista diseminare de celule in jur. Era prima data cand operam acest caz si prima data cand se facea o operatie de acest gen la Standford. Am vorbit cu un medic din Japonia care facuse 100 de astfel de operatii intr-o cariera de 40 de ani.

Era o problema foarte rara. Am sunat la un alt medic care operase 60 de cazuri pana atunci. Le-am trimis RMN-ul. Operatia dura cam 20 de ore! Trebuia anestezie puternica, pregatire minutioasa. Sa vedeti ce s-a intamplat! Locuiam in San Francisco. Am mers la racla Sfantului Ioan Maximovici. Si acolo, tin minte foarte bine, m-am rugat foarte mult: „Doamne, fa ceva. Nu vreau sa fac cazul asta. Cred ca ma depaseste. Nu vreau sa fac boala mai grea pacientului!” M-am dus la bolnavul cu pricina, un mare sef de la firma Apple, un chinez crestin, care se putea opera oriunde in lume, si i-am zis: „Problema dumneavoastra este una foarte complicata, cu care doar o mana de medici se ocupa. Eu vreau sa va spun lucrul acesta: Nu am mai operat asemenea cazuri. Am facut cazuri complicate, dar nu ca acesta”. Omul s-a uitat la mine si mi-a spus: „Eu am incredere in dumneavoastra” M-am speriat. Am zis: „Doamne, sa nu greseasca omul asta!”

M-am pus serios pe treaba si am cercetat toata literatura de specialitate, am luat legatura cu medicii respectivi. La acest caz se sangera cam 6-7 litri de sange pe parcursul a 20 de ore. Imaginati-va ca 5-6 litri de sange sunt in corpul nostru.

Trebuia deci transfuzat tot sangele pe care-l avea pacientul in el. Am facut si un Maslu pentru pacientul meu chinez, care era crestin. Am intrat in caz si asa de usor, de simplu, s-a desfasurat totul, incat am terminat cazul in jumatate din timpul necesar in mod obisnuit unei astfel de interventii, adica in 10 ore. Cand am intrebat pe anestezist cat sange am pierdut, nu mi-a venit sa cred ce am auzit: 900 de mililitri. I-am spus: „Mai, verificati cum trebuie, ca nu e gluma. Va intreb pentru ca vreau sa stiu cat s-a pierdut. Vorbiti cu tura de mai inainte, nu cumva sa fi uitat sa noteze ceva”. Toata lumea mi-a raspuns: „Da, e corect. Ati pierdut in operatie sub un litru de sange”.

##CITAT135##

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Am avut conferinte la care am mentionat cazul asta, bineinteles nu in termenii in care vi l-am descris dumneavoastra, si am avut medici care m-au acuzat ca mint cand le-am spus rezultatele operatiei survenite in urma rugaciunii. Va spun, cu frica de Dumnezeu, asa a decurs operatia”, a declarat doctorul.

Tot in premiera pentru ziarul crestin, prof dr Stefan Mindea a aparut in haine de diacon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si