Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal- EURO 2020 se vor defăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25% din capacitatea Arenei Naţionale.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, declarații de ultima oră: "Revenirea la normalitate, la 1 iunie" (VIDEO)

Decizia a fost luată în ultima ședință de Guvern

Guvernul României s-a angajat, printr-un Memorandum adoptat în ultima ședință de guvern, să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu public.

Mai precis, Executivul va permite prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale, arată sursa citată.

UEFA a decis ca toate meciurile de la EURO 2020 să fie cu spectatori

"Decizia Guvernului României a venit pe fondul angajamentelor asumate de România, având în vedere că exista riscul excluderii din circuitul EURO, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății fanilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Naţionala de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020, după ce a fost învinsă în octombrie de echipa Islandei cu scorul de 2-1 (2-0), în semifinalele barajului pentru EURO 2020, pe Stadionul

Laugardalsvollur din Reykjavik.

euro 2020
Arena Națională, cu spectatori la meciurile EURO 2020, ca urmare a deciziei UEFA ca toate meciurile din cadrul turneului să se desfășoare cu spectatori, într-un regim controlat și sigur din punct de vedere al sănătății fanilor.[Sursa foto: Facebook / Ministerul Tineretului]

Cum se va putea intra pe Arena Națională

Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la București și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei Naționale – locul unde vor fi găzduite cele 4 meciuri atribuite.

Pilonii pe care s-a construit acest scenariu sunt următorii:

  1. Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.
  2. UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.
  3. Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt  core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.
  4. Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.

Citeste si: Doliu în sportul românesc. Un fost fotbalist a murit la 43 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus

Premierul Florin Cîțu vrea ca revenirea la normalitate să se facă de la 1 iunie

Premierul României a declarat luni că se înființează un comitet interministerial"care să asigure de la 1 iunie revenire la normalitate". 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

E important să înțelegem măsurile pe care le-am luat și e important să înțelegem ce urmează să facem în perioada următoare. Vreau să fac unele precizări despre campania de vaccinare și despre situația epidemiologică. Voi anunța și înființarea unui comitet interministerial care să asigure revenirea la normalitate la 1 iunie", a spus Florin Cîțu în debutul conferinței de la Palatul Victoria. 

Citeste si: O nouă mutație a coronavirusului, de trei ori mai mortală pentru tineri

Mesajul ministrului Eduard Novak

“Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de țara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât și uman și logistic. Avem șansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură și de a demonstra că ne putem onora obligațiile la cele mai înalte standarde de organizare și siguranță sanitară. Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toți, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaștere a capacității noastre în acest sens, deci de mândrie națională” a declarat Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si