Euro 2024 Naţionala Germaniei a câştigat Grupa A a Campionatului European de fotbal pe care îl găzduieşte, după ce a terminat la egalitate cu Elveţia, 1-1 (0-1), duminică seara, pe Frankfurt Arena.

În cel de-al doilea meci al grupei A, Ungaria a învins Scoția cu 1-0 și a terminat grupa pe locul 3, având încă speranțe la calificarea în optimile de finală ale Euro 2024.

©

În clasamentul final al Grupei A locul 3 este ocupat de Ungaria, cu 3 puncte și un golaveraj de minus 3.

În scenariul în care România pierde meciul cu Slovacia și coboară pe locul 3 în Grupa E, tricolorii au șanse mari să termine peste Ungaria în topul celor mai bune patru echipe de pe locul trei.

România are un golaveraj mult mai bun decât Ungaria, cu plus 1 în momentul de față și chiar dacă ar pierde cu 3-0 în meciul cu Slovacia, tot ar fi mai bine poziționată decât Ungaria.

Cu cine vor juca Germania și Elveția în optimile de finală

Germania merge de pe primul loc în optimile de finală, urmând să joace cu a doua clasată în Grupa C (Anglia, Danemarca, Serbia, Slovenia).

Elveţia s-a clasat pe locul secund şi va juca în optimi contra echipei de pe locul secund din Grupa B (Spania, Italia, Croaţia, Albania).

Ungaria, victorie în ultima fază a meciului cu Scoția

Selecţionata Ungariei mai speră la calificarea în optimile de finală, după ce a învins dramatic Scoţia cu 1-0 (0-0), duminică seara, pe Stuttgart Arena, în ultimul său meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal- EURO 2024, găzduit de Germania.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Unicul gol a fost marcat de Kevin Csoboth (90+10), pe contraatac. Meciul a fost unul de luptă, cu destul de puţine realizări, între două echipe care vizau locul al treilea.

Scoţia, care avea mai multe şanse de pe locul al treilea în cazul unei victorii, nu a trimis niciun şut la poartă în prima repriză.

Cum a decurs meciul dintre Germania și Elveția

Elveţia a deschis socrul prin Dan Ndoye (28), dar gazdele au egalat prin salvatorul Niclas Fullkrug (90+2).

Germania a avut un început bun, dar apoi s-a stins şi nu a lipsit mult ca fosta adversară a României să obţină victoria şi să câştige grupa.

Havertz a avut prima ocazie de gol (3), dar Sommer a fost la post.

Germania a înscris în min. 17, prin Robert Andrich, cu un şut de la 25 de metri, la colţul scurt, la care Sommer a gafat uşor, însă golul a fost anular de VAR pentru un fault făcut de Musiala la Aebischer.

Elveţia a dat lovitura în min. 28, când Ndoye a reluat în plasă din 6 metri, de lângă Tah, la centrarea lui Remo Freuler, o acţiune reuşită de doi jucători de la Bologna.

Pentru Ndoye a fost primul său gol la naţională, el fiind al doilea cel mai tânăr marcator al Elveţiei la turneele EURO, la 23 ani şi 242 de zile, după Johan Vonlanthen, care avea 18 ani şi 141 de zile la EURO 2004, când înscris împotriva Franţei.

La scurt timp după ce a deschis scorul (30), Ndoye a mai avut o ocazie bună, dar şutul său la colţul lung a ocolit bara.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

În partea secundă, Germania a crescut presiunea la poarta lui Sommer, care s-a remarcat la şutul lui Musiala (50), după care Gundogan a reluat pe lângă ţintă.

Kroos (55), Raum (63), Havertz (68), Sane (82) au fost imprecişi, iar Akanji l-a blocat salvator pe Kimmich în careul mic (70).

Finalul a fost unul pe contre. La poarta cealaltă, Vargas a reuşit să marcheze (84), dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Mingea trimisă de Havertz cu capul în urma unui corner (85) a căzut pe bara transversală.

România va juca cu Slovacia pe Frankfurt Arena, miercuri 26 iunie, în ultimul meci din grupele EURO 2024. Meciul va începe la ora 19.00, la aceeași oră cu Belgia- Ucraina.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si